Bird se povukao, Pričard nastavlja posao

Izvor: MVP.rs, 29.Apr.2017, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bird se povukao, Pričard nastavlja posao

Legenda NBA lige neće više vući konce u Indijanapolisu.

Leri Bird (60) je napustio mesto predsednika košarkaških operacija Indijane nakon što je njegov tim doživeo "čišćenje" u prvoj rundi plej ofa od strane Klivlenda. Legendi NBA lige je ovo drugo povlačenje sa iste funkcije. Prvi put se to dogodilo 2012. godine, ali se vratio nakon samo jedne sezone pauze.

Naslednik Lerija Birda je Kevin Pričard (49), koji je od 2012. godine u >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Indijani obavljao funkciju genralnog menadžera. Pred njim je teško leto. Pol Džordž bi na kraju sezone mogao da napusti tim kao slboodan igrač, a u nekoliko navrata je nagovestio da nema nameru da se dugoročno veže za Indijanu. Zbog toga, Pričard bi trebalo da napravi trejd u kome bi dao svoju jedinu pravu zvezdu i da krene u renoviranje ekipe.

Pod vođstvom Birda, od 2003. godine, Indijana je dva puta stizala do konferencijskog finala, ali nikada nije uspela da napravi korak dalje i oformi tim sposoban da napradne titulu, pa je odlazak Birda možda bio i logično rešenje. Jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA lige je i dalje jedini čovek koji u svojim vitrinama ima trofeje namenjene MVP-u Lige, najboljem treneru i najboljem menadžeru.

(foto: Getty Images)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.