Izvor: BalkanRock.com, 05.Feb.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

At The Gates, Anti-Flag, Cock Sparrer i Borghesia dolaze na Exit

Anti-Flag

Program Fusion i Explosive bina na ovogodišnjem Exit festivalu u Novom Sadu obogaćen je nastupima izvođača At The Gates, Anti-Flag, Cock Sparrer i Borghesia.

Anti-Flag nastupiće prvog dana Exita na Explosive bini i to će, ujedno, biti i njihov prvi nastup u Srbiji. Ovaj aktivistički pank-rok bend nastao je u Pitsburgu i početkom devedesetih napravio bum na svetskoj muzičkoj sceni. Anti-Flag se zalažu za radikalne promene, društvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << odgovornost i slobodu izražavanja, borbu protiv kapitalizma, rata i bezumnog nacionalizma, čime se bavi i njihov deseti album “American Spring“, koji je objavljen prošle godine.

Začetnici EBM i elektronskog dark-rok zvuka na ovim prostorima, ljubljanski sastav Borghesia, nastupiće na Fusion bini u petak, 8. jula. Oformljen još, sada već daleke, 1982. godine, sastav Borghesia bio je jedno od najznačajnijih imena slovenačke scene stare Jugoslavije.

Jedan od najuticajnijih street punk sastava, Cock Sparrer, biće hedlajneri Fusion bine u subotu, 9. jula. Oformljeni su još ranih sedamdesetih godina XX veka. Početkom osamdesetih objavljuju “Shock Troops”, jedan od najuticajnijih punk albuma ali njihov uspon kreće tek sredinom devedesetih sa albumom “Guilty as Charged”.

Poslednjeg dana festivala na Explosive bini nastupiće pioniri geteburške metal scene, At The Gates. Bili su aktivni od 1990. do 1996. Godine, a nakon višegodišnje pauze ponovo su se vratili na scenu 2007. godine da bi se ponovo rasformirali 2008. godine. Po drugi put su se okupili 2010. godine, a krajem 2014. godine objavili su album “At War with Reality”,

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.