Što se čudite? Igrač od 100.000.000 tako mora na svakoj utakmici! Old Traford se poklonio Van Persiju, Luka namestio gol, Oro kao nekad... (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2016, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Što se čudite? Igrač od 100.000.000 tako mora na svakoj utakmici! Old Traford se poklonio Van Persiju, Luka namestio gol, Oro kao nekad... (VIDEO)

Majnc i Anderleht nerešeno, het-trik Gijoma Oroa, Olimpijakos ubedljiv...

Ko kaže da Žozea Murinja ne zanima Liga Evrope? Posle tri odigrana kola u drugom po rangu evropskom takmičenju njegov Mančester Junajted prvi je na tabeli! Đavoli su večeras u jednom od najzanimljivijih mečeva treće runde savladali Fenerbahče rezultatom 4:1, što je najubedljivija pobeda Posebnog otkako je seo na klupu kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Old Traforda.

Murinjo je očekivano dosta kombinovao sa sastavom, ali je u startnih 11 uvrstio najskupljeg fudbalera planete Pola Pogbu koji je imao svoje veče. Francuz je postigao dva gola, drugi i treći u dresu Mančestera. Zbog onog drugog sa distance zaljubljenici u njegovo lik i delo odaju mu priznanje, dok bi oni nešto objektivniji navijači komotno mogli da konstatuju: Zašto se čudite? Igrač od 100.000.000 evra takve i slične partije mora da pruža na svakoj utakmici.

Bilo kako bilo Pogba je na maestralan način iskoristio to što je Zlatan Ibrahimović danas bio na poštedi i u potpunosti je ukrao šou samo za sebe. Pored toga što je postigao lep pogodak iz daljine, mladi francuski as zabavio je publiku izvodeći jedanaesterac u 31. minutu. Uradio je to tako što je najstrožu kaznu izvodio dobrih 5,6 sekundi. Znate onaj fazon sa sitnim koracima? Nešto slično kao Simone Zaza protiv Nemaca na Evropskom prvenstvu...

Na Pogbinu sreću, završilo se golom, za razliku od onog eksperimenta letos...

Duel na Old Trafordu rešen je praktično u prvom poluvremenu i dobrim delom zahvaljujući tome što je francuski arbitar Bastijen svirao dva penala domaćinu u razmaku manjem od tri minuta. Posle pogbe, precizan je bio i Marsijal, za 2:0, nakon čega je Fener bio u nokdaunu. Treći pogodak u samom finišu prvog dela došao je kao prirodan sled stvari i raspoloženja igrača na terenu.

Pored Pogbe odličnu partiju danas je pružio Džesi Lingard. On je postigao četvrti gol za Mančester, a pre toga je učestvovao u akciji kod trećeg pogotka. Praktično je asistirao, pošto je poslednji odigrao loptom pre gola.

Utakmica protiv Fenerbahčea sigurno je probudila lepa sećanja kod kapitena Junajteda Vejna Runija. On je pre 12 godina debitovao za Đavole upravo protiv ovog turskog velikana i to na kakav način - postigao je het-trik i upisao asistenciju u trijumfu od 6:2. Bio je to meč Lige šampiona... A sećanja, sasvim sigurno prijatna, probuđena su i kod Robina van Persija, odnosno navijača Mančestera, kada je Holanđanin u finišu postigao počasni gol za goste. Čitav stadion je aplaudirao nekadašnjem mezimcu, a većina je čak ustala da oda priznanje nekada sjajnom golgeteru. Među njima i veliki ser Aleks Ferguson.

U drugom susretu ove grupe mnogo manje uzbuđenja, ali još jedna pobeda favorita. Fajenord je slavio golom Nikoja Jorgensena protiv Zorije - 1:0.

Iznenađenja nije bilo ni u grupama B, odnosno C. Jang Bojs je het-trikom nekadašnjeg napadača Pari Sen Žermena Gijoma Oroa savladao APOEL (3:1), Olimpijakos je s čovekom više lako izašao na kraj sa Astanom (Luka Milivojević namestio gol), dok se Sent Etjen dosta mučio s Gabalom, ali ju je na kraju bacio na pleća - 1:0. Preciznije, gosti su sami sebe srušili autogolom Rikardinja.

I na kraju remi Majnca i Anderlehta. Dugo su Nemci vodili pogotkom Junusa Malija iz penala, da bi konačan rezultat postavio Teodorčik u 65. minutu.

GRUPA A

Fajenord - Zorja 1:0 (0:0)

/Jorgensen 55/

Mančester Junajted - Fenerbahče 4:1 (3:0)

/Pogba 31, 45+1, Marsijal 34, Lingard 48 - Van Persi 83/

GRUPA B

Jang Bojs - APOEL 3:1 (1:1)

/Oro 19, 52, 82pen - Efrem 14/

Olimpijakos - Astana 4:1 (3:0)

/Figueiras 25, El Junusi 33, Seba 34, 65 - Kabananga 54/

GRUPA C

Sent Etjen - Gabala 1:0 (0:0)

/Rikardinjo 70ag

Majnc - Anderleht 1:1 (1:0)

/Mali 10 - Teodorčik 65/

GRUPA D

Dandalk- Zenit 1:2 (0:0)

/Benson 52 - Mak 71, Đulijano 77/

AZ - Makabi 1:2 (0:1)

/Muren 73 - Skarione 24, Golasa 82/

GRUPA E

Roma - Austrija 3:3 (2:1)

/El Šaravi 19, 34, Florenci 68 - Holchauzer 16, Prokop 82, Kajode 84/

Plzenj - Astra 1:2 (0:1)

/Horava 86 - Alibek 42, Horava 64ag/

GRUPA F

Genk- Atletik Bilbao 2:0 (1:0)

/Brabec 40, Ndidi 83/

Rapid- Sasuolo 1:1 (1:0)

/Šaub 7 - Šramel 67ag/

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.