Murinjovo bravo Sautemptonu i Ibri

Izvor: Mondo, 26.Feb.2017, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjovo "bravo" Sautemptonu i Ibri

"Specijalni" ostao neporažen u finalima engleskih kup takmičenja i ušao u istoriju Mančester junajteda. Zlatan Ibrahimović podsetio da je po dolasku na Old Traford predvideo osvajanje trofeja.

Zlatan Ibrahimović pobrao je aplauze i komplimente, Vejn Runi podigao je trofej Liga kupa Engleske, ali ima i Žoze Murinjo mnogo razloga za zadovoljstvo nakon pobede nad Sautemptonom (3:2), u pulsirajućem finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na Vembliju.

Portugalac je postao prvi menadžer u istoriji Mančester junajteda, koji je osvojio važan trofej u prvoj sezoni, a uz to je nastavio tradiciju iz Čelsija, gde nije imao poraz u finalima Liga (4/4) i FA kupa (1/1).

"Nije lako osvojiti tolike trofeje i nije lako boriti se sa pritiskom, koji namećem samom sebi. Pobede uvek nose velike emocije. Onog dana kada ne budem radostan posle pobede, znaću da je vreme da idem kući", rekao je Murinjo.

On se četvrtim trofejom u Liga kupu izjednačio sa legendama engleskog fudbala, Aleksom Fergusonom i Brajanom Klafom.

"Čestitam Sautemptonu, koji je zaslužio makar produžetke. Pobedili smo zahvaljujući izvanrednom Ibrahimoviću. U meču u kome je protivnik bio bolji tokom nekoliko dugih perioda, uspeo je da napravi razliku i donese nam kup", dodao je Murinjo.

Zlatan Ibrahimović, dvostruki strelac, kao i Manolo Gabijadini na drugoj strani, rekao je da je trofej proizvod timskog rada.

"Ovde sam došao da pobeđujem i to radim. Što više pobeđujem, sve sam zadovoljniji. Kako stariš, sve više ceniš svaki osvojeni trofej. Ja sam ih osvajao gde god sam igrao, mislim da mi je ovo 32. u karijeri".

Ibra je istakao da uživa igrajući u Engleskoj i da je posebno srećan što je pokazao "nevernim Tomama" da u njemu još ima snage za vrhunski fudbal.

"Ovo sam i predvideo. Mnogi su mislili da neću uspeti, ali, prijatelju moj, ja nastavljam to da radim", nasmejao se strelac 26 golova za Junajted u svim takmičenjima.

Mančester junajted 12. marta gostuje Čelsiju u četvrtfinalu FA kupa, dok se u osmini finala Lige Evrope sastaje sa ruskim Rostovom. Tu je i Premijer liga, gde zauzima tek šesto mesto, ali ravnopravno konkuriše za plasman u Ligu šampiona sledeće sezone.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Murinjovo "bravo" Zlatanu i Sautemptonu

Izvor: Mondo, 26.Feb.2017

"Specijalni" ostao neporažen u finalima engleskih kup takmičenja i ušao u istoriju Mančester junajteda. Zlatan Ibrahimović podsetio da je po dolasku na Old Traford predvideo osvajanje trofeja...Zlatan Ibrahimović pobrao je aplauze i komplimente, Vejn Runi podigao je trofej Liga kupa Engleske, ali...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.