Veče Realovih velikana na Enfildu! Ronaldo na gol od Raula, Kasiljas uz rame Ćaviju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče Realovih velikana na Enfildu! Ronaldo na gol od Raula, Kasiljas uz rame Ćaviju (VIDEO)

Ronaldo još samo jedan pogodak deli od rekordera LŠ, a Kasiljas se izjednačio sa Ćavijem po broju mečeva u ovom takmičenju

Fudbaleri Reala ne samo da su večeras pregazili Liverpul na Enfildu (3:0) u trećem kolu Lige šampiona, već su Kristijano Ronaldo i Ikers Kasiljas napravili novi korak ka fudbalskoj besmrtnosti i mestu u istoriji ovog takmičenja.

Portugalski "čarobnjak" došao je samo na korak, odnosno pogodak, od rekorda Raula Gonzalesa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji je u Ligi šampiona dao 71 gol. Bivši kapiten kraljevskog kluba povukao se 2014, a dve godine pre toga napustio je Evropu.

Ronaldo, osvajač Zlatne lopte i jedan od najboljih fudbalera današnjice zatresao je večeras mrežu Liverpula na Enfildu u 23. minutu za vođstvo od 1:0 i utišao ceo stadion.

Gotovo neverovatno zvuči podatak da je Ronaldo večeras prvi put postigao pogodak na Enfildu, iako je prethodno redovno gostovao na tom stadionu dok je nosio dres Mančester Junajteda u periodu od 2003. do 2009. godine.

Od 70 pogodaka u elitnom takmičenju Portugalac je u dresu Reala dao 55 i to na 54 utakmice, što dodatno daje na težini njegovom uspehu.

Ronaldov najveći rival, Lionel Mesi sinoć je golom protiv Ajaksa došao do brojke 69 i nema sumnje da će "mrtva trka" Portugalca i Argentinca biti nastavljena do kraja sezone.

Portugalac je večeras imao još nekoliko šansi da se izjednači ili čak pretekne Raula, ali je golman Liverpula Simon Minjole nekoliko puta odlično intervenisao. U 75. minutu Ronalda je zamenio Sami Kedira.

KASILJAS STIGAO ĆAVIJA

Nije, međutim, samo Ronaldo večeras imao razlog za slavlje i zadovoljstvo, pošto je golman Reala Iker Kasiljas odigrao 143. utakmicu u Ligi šampiona u karijeri i izjednačio se sa igračem Barselone Ćavijem koji je apsolutni rekorder ovog takmičenja.

Naravno, i ovde mora da se pomene nekadašnji kapiten Reala, Raul koji je u LŠ upisao 142 meča i dugo bio "meta" svih koji ciljaju ovakve rekorde u evropskom fudbalu.

I Kasiljas i Ronaldo će priliku da ostanu sami na vrhu liste rekorda imati 4. novembra, "žrtva" će ponovo biti Liverpul u utakmici četvrtog kola Lige šampiona koja će biti odigrana na stadionu Santjago Bernabeu.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.