U Rimu priznali: Daleko smo od evropskog vrha

Izvor: Mondo, 22.Okt.2014, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rimu priznali: Daleko smo od evropskog vrha

Posle debakla u duelu sa Bajernom, Daniele De Rosi se izvinio navijačima, a trener Rudi Garsija preuzeo krivicu.

Foto: AP/Alessandra Tarantino

Italijanski klubovi već godinama nemaju zapažene rezultate u Ligi šampiona.

Od 2010, kada se Inter popeo na krov Evrope, nijedan klub iz Serije A nije dogurao dalje od četvrtfinala elitnog takmičenja.

Čini se da ova sezona neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << biti mnogo uspešnija...

Iz Torina su najavljivali ravnopravnu borbu Juvenutsa sa evropskim rivalima, ali se čini da je optimizam pao posle poraza od Atletiko Madrida u prošlom kolu.

U Rimu su osokoljeni dobrim partijama u domaćem prvenstvu očekivali iznenađenje protiv Bajern Minhena, ali je usledio debakl.

Bavarci su slavili na Olimpiku 7:1, a poniženi igrači Rome morali su posle meča da se izvinjavaju navijačima.

Neprijatnu odgovornost preuzeo je Daniele De Rosi:

"Žao nam je naših navijača. Ceo grad je sa nestrpljenjem čekao ovu utakmicu, a ispalo je da smo im zarili nož u srce. Izvinjavamo im se zbog toga", izjavio je vezista "vučice" i konstatovao da je Bajern bio fizički superiorniji u odnosu na njegov tim.

Trener Rudi Garsija preuzeo je krivicu na sebe:

"Napravio sam veliku grešku, taktičku. Trebalo je da igramo defanzivnije... Ovaj poraz pokazao je da nam predstoji još mnogo rada da bismo postali jedan od bitnijih timova na međunarodnoj sceni", priznao je Francuz.

"Jedino dobro što se dogodilo u utorak uveče, jeste remi Mančester sitija i CSKA", dodao je Garsija.

Posle tri odigrana kola u Grupi E, Bajern je prvi na tabeli sa maksimalnih devet bodova. Roma ima četiri, Siti dva, a CSKA jedan.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.