Borbe za Ligu šampiona do poslednje sekunde!

Izvor: Mondo, 26.Jul.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borbe za Ligu šampiona do poslednje sekunde!

Dve skoro identične utakmice, završene golovima u nadoknadi vremena, odigrane su u Astani i Kijevu. Rijeka umalo do pobede u Austriji.

Borbe za Ligu šampiona ove srede popodne nastavljene su u dalekoj prestonici Kazahstana, gde je Legija iz Varšave, lišena liderstva kapitena tima Miroslava Radovića, imala veoma aktivan rezultat do 94. minuta.

A, onda…

Poljaci su naivno krenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ka golu prvaka Kazahstana, izgubili loptu i bili žrtve munjevite kontre dvojice najboljih igrača utakmice, Žuniora Kabanange i Patrika Tvumasija, koji je rutinski poentirao za:

Astana - Legija 3:1 (2:0) u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koje su počele burnim utakmciama u utorak uveče, a koje će biti nastavljene i večeras.

Radović nije nastupio zbog povrede kolena koju je zadobio pre nešto više od mesec dana, dok je centarfor Astane, još jedan naš fudbaler Đorđe Despotović, morao da napusti igru već posle 20 minuta zbog povrede, koja bar na terenu nije delovala nimalo naivno.

All Goals HD Astana 3-1 Legia 26.07.2017by euro2016videos

Zamenio ga je Roman Murtizajev, koji se i sam povredio u finišu utakmice i morao da bude zamenjen, ali koji je u međuvremenu asistirao Ivanu Majevskiju, Belorusu koji je postigao divan gol u 45. minutu za 2:0.

Pre toga, veoma spretni iako krupni centarfor iz Konga, Žunior Kabananga, sjajno se snašao u šesnaestercu Legije u 36. minutu i levom nogom uspeo da proturi loptu pored Arkadijuša Malarca za 1:0.

Kabanangi je to bio 15. pogodak u kalendarskoj 2017. godini, a asistent je bio novajlija iz Ferencvaroša, mađarski vezista Laslo Klajnajsler.

Grogirani gosti imali su stopostotnu šansu za 2:1 u 47. minutu, ali se Tibo Molan obrukao, samo dva minuta nakon što je Giljerme napravio dar-mar odbranu Astane, ali i izazvao Aleksandra Mokina da zabeleži odbranu meča.

U 56. minutu sudije su poništile Kabanangi drugi gol na meču zbog ofsajda, a onda je usledio buran kraj meča.

Tvumasi je u 68. minutu izveo potez utakmice, nanizao trojicu igrača Legije i potom izgubio deul sa golmanom Malarcom, koji se radovao pogotku albanskog rezerviste Armanda Sadikua u 78. minutu posle asistencije Mihala Kuharčika i smušene reakcije kompletne odbrane Astane.

Ovaj gol za 2:1 naterao je domaće da ponovo krenu odlučnije ka Malarcu, koji je u 91. minutu napravio novo čudo i zaustavio udarac rezerviste Srđana Grahovca, bivšeg veziste banjalučkog Borca.

Legija je posle ove Malarcove minijature jurnula svim snagama napred i praktično ostavila golmana u bezizlaznoj situaciji, utoliko što je kontru Kabanange i Tvumasija u 94. minutu utakmice jedva uhvatila i kamera - 3:1, "tik" pre poslednjeg zvižduka na "Astana areni".

Skoro identičan tok imala je i druga utakmica večeri, po rasporedu, u kojoj je Dinamo u Kijevu zahvaljujući majstorijama strelca i asistenta, Andrija Jarmolenka, poveo 2:0, potom primio gol i duboko u sudijskoj nadoknadi stigao do pobede od 3:1 nad švajcarskim Jang Bojsom.

All Goals & Highlights - Dynamo Kyiv 3 - 1...by ZidaneHD

Rezultati 1. utakmica

/revanši su narednog utorka i srede/

sreda

Astana (Kazahstan) - Legija (Poljska) 3:1 (2:0)

/Kabananga 36, Majevskij 45, Tvumasi 90+4 - Sadiku 78/

Dinamo Kijev (Ukrajina) - Jang Bojs (Švajcarska) 3:1 (2:0)

/Jarmolenko 15, Mbokani 34, Garmaš 90+3 - Fašnaht 90+1/

Salcburg (Austrija) - Rijeka (Hrvatska) 1:1 (0:1)

/Hvang 49 - Gavranović 30/

Hapoel Ber Ševa (Izrael) - Ludogorec (Bugarska)

Vitorul (Rumunija) - APOEL (Kipar)

Maribor (Slovenija) - Hafnarfjordur (Island)

Seltik (Škotska) - Rozenborg (Norveška)

Nica (Francuska) - Ajaks (Holandija)

Briž (Belgija) - Bašakšehir (Turska)

utorak

Karabag (Azerbejdžan) - Šerif (Moldavija) 0:0

Slavija Prag (Češka) - BATE Borisov (Belorusija) 1:0 (1:0)

/Škoda 20p/

AEK (Grčka) - CSKA Moskva (Rusija) 0:2 (0:1)

/Džagoev 45+1, Vernblum 56/

FCSB (Rumunija) - Viktorija Plzenj (Češka) 2:2 (1:1)

/Budesku 37, Tešeira 61 - Krmenčik 23, Kopic 53/

Vardar (Makedonija) - Kopenhagen (Danska) 1:0 (0:0)

/Baloteli 65/

Partizan (Srbija) - Olimpijakos (Grčka) 1:3 (1:1)

/Tavamba 10 - Ben 6, 56, Emenike 90+1/

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.