LŠ: Real silovit, Liverpul na mišiće

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2014, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Real silovit, Liverpul "na mišiće"

Već na startu Lige šampiona iznenađenje. Prošlosezonski finalista Atletiko Madrid poražen u Atini, Dortmund nadigrao Arsenal, a Real krenuo u odbranu trofeja ubedljivim trijumfom protiv Bazela.

Upisao se u strelce u novom klubu: Džejms Rodrigez

 

Prvi dueli elitnog takmičenja za sezonu 2014/15 doneli su veoma uzbudljive utakmice i prvo iznenađenje. Vicešampion Atletiko poražen >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je u Atini od Olimpijakosa (3:2), dok je vladar kontinenta madridski Real lako izašao na kraj sa Bazelom.

 

U derbiju na otvaranju 60. sezone najjačeg evropskog takmičenja Dortmund je savladao Arsenal sa 2:0. Galatasaraj i Anderleht odigrali su nerešeno 1:1 u Istanbulu,dok je Zenit slavio protiv Benfike u Lisabonu sa 2:0.

 

Liverpul je došao do prve pobede posle pet godina u Ligi šampiona tek u 93. minutu golom Stivena Džerarda sa penala, koji je skrivio nekadašnji golman Rada Milan Borjan, protiv Ludogoreca (2:1). Juventus je slavio protiv Malmea sa 2:0, dok je Monako sa minimalnih 1:0 savladao Leverkuzen.

 

U startnim postavama timova našli su se Luka Milivojević (Olimpijakos), Aleksandar Mitrović (Anderleht) i Neven Subotić (Dortmund), dok je Miloš Jojić u igru ušao u 79. minutu zamenivši Šmelcera. Lazar Marković nije mogao da nastupi za Liverpul, zbog suspenzije uslovljene crvenim kartonom u prošlosezonskom duelu Benfike i Juventusa.

 

REZULTATI:

Grupa A:

Olimpijakos – Atletiko Madrid 3:2 (Masuaku '13, Afelaj '31, Mitroglu '73 - Mandžukić '38, Grizman '86)

Juventus – Malme 2:0 (Tevez '59, '90)

 

Grupa B:

Liverpul – Ludogorec 2:1 (Baloteli '82, Džerard '90+2 - Abalo '90+1)

Real Madrid – Bazel 5:1 (Suhi ag '14, Bejl '30, Ronaldo '31, Rodrigez '37, Benzema '80 - Gonzales '38)

 

Grupa C:

Monako – Leverkuzen 1:0 (Mutinjo '61)

Benfika – Zenit 0:2 (Hulk '6, Vitsel '22)

 

Grupa D:

Galatasaraj – Anderleht 1:1 (Jilmaz '90+1 - Prae '52)

Dortmund – Arsenal 2:0 (Imobile '45, Aubamejang '48)

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Real peticom krenuo u odbranu trofeja

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Sep.2014

Fudbaleri Real Madrida krenuli su u odbranu Lige šampiona ubjedljivom pobjedom protiv švajcarskog Bazela od 5:1...Za razliku od Reala, njihov gradski rival i prošlogodišnji finalista Atletiko poražen je na gostovanju Olimpijakosu u Pireju sa 3:2,  prenosi B92...U derbiju na otvaranju 60. sezone...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.