Herta opet ima napad kao u vreme Pantelića...

Izvor: Mondo, 30.Apr.2016, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Herta opet ima napad kao u vreme Pantelića...

Ali, Bajer Leverkuzen će direktno u Ligu šampiona.

Foto: Guliver/Getty images/Matthias Kern

Dugo je Marko Pantelić bio najbolji napadač Herte, a konačno je bundesligaš iz Berlina uspeo da nađe adekvatne zamene.

Prvi put od sezone 2006/07, klub sa Olimpijskog stadiona ima dvojicu igrača koji će prvenstvenu trku završiti sa dvostrukim brojem golova kraj svog imena.

10 – For the first time since 2006/07 two @HerthaBSC players >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << score in double figures (Ibisevic 10 goals, Kalou 14 goals). Strikers. #B04BSC

— OptaFranz (@OptaFranz) April 30, 2016

Našeg cetarfora i Argentinca Kristijana "Džimija" Himeneza posle devet sezona nasledili su Vedad Ibišević i Salomon Kalu.

Pantelić je u pomenutoj sezoni postigao 14 golova, a Himenez 12, dok je Kalu dva kola pre kraja aktuelnog šampionata 14 puta savladao protivničke golmane, a Ibišević 10.

Dobar učinak dvojice napadača omogućio je Herti da se ove sezone bori za plasman u Ligu šampiona, ali su plavo-beli u direktnom duelu sa Bajer Leverkuzenom propustili šansu da se umešaju u trku za direktan plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja.

Domaćin je slavio 2:1, tako da je Herta ostala na petom mestu sa istim brojem bodova kao i četvrtoplasirana Borusija Menhengladbah.

Bajer je ovom pobedom i teoretski obezbedio treće mesto, odnosno direktno učešće u Ligi šampiona naredne sezone, dok nas u poslednja dva kola čeka velika borba za kvalifikacije (rezultati 32. kola i tabela).

Pobedu domaćinu doneli su Džulijan Brand i Lars Bender golovima u 2. i 16. minutu. Strelac za Hertu bio je Ibišević u 21.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.