GOLDEN STEJT JE ŠAMPION ZAPADA! Kari kao u transu odigrao i trojkama ugasio Oklahomu! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 31.Maj.2016, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GOLDEN STEJT JE ŠAMPION ZAPADA! Kari kao u transu odigrao i trojkama ugasio Oklahomu! (FOTO) (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

U čudesnoj noći u Ouklendu potvrđen je veliki "kambek" aktelnog šampiona NBA lige - Golden Stejt je slavio u sedmoj utakmici finalne plej-of serije Zapadne konferencije, savladavši Oklahomu Siti rezultatom 96:88.

Voriorsi su pre samo nekoliko dana gubili u seriji 3:1, a sada su deseti tim u istoriliji lige koji je uspeo da izađe kao pobednik iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << serije nakon takvog zaostatka.

Sada je vreme za spektakularno finale sa Klivlend Kavalirsima, a prvi meč se igra već u četvrtak.

Šta bi bilo da Voriorse ne vode "Splash Brothers"! Stef Kari je stigao da postavi novi rekord - u svojih 36 poena (uz 0sam asistencija) upisao je sedam trojki, i time stigao do brojke od čak 32 trojke u seriji koja se igrala sedam utakmica.

Klej Tompson ga je pratio sa 21 poenom, uz tri trojke, Grin je postigao 11 poena, a treba istaći i partiju Igudale, koji je postigao sedam poena, ali je odigrao takvu odbranu na Kevinu Durentu da je ovaj jedva mogao da diše kada nije forsirao šuteve.

Durent je meč završio sa 27 poena, dok je Rasel Vestbruk imao dabl-dabl učinak od 19 poena i 13 asistencija. Serž Ibaka upisao je 16 poena.



Oklahoma ima za čim da žali - vodila je celo prvo poluvreme, imala višak od 13 poena, a na drugoj strani je Tompson bio najviše rešen da se Tander ne odlepi previše.

U trećoj četvrtini se igra gostiju raspala, a Kari je započeo rafal trojkama, tako da su domaći vrlo brzo poveli sa +13. Kevin Durent je u odlučujućoj deonici vratio Tander u igru serijom 7:0.

Ključni momenat bio je faul Ibake nad Karijem za tri poena, koji je sa penala bio nepogrešiv, da bi za sam kraj ubacio i svoju poslednju trojku za trans u "Orakl areni".

Najbolji opis utakmice staje u ovih nekoliko sekundi...

A video posted by Bleacher Report (@bleacherreport) on May 30, 2016 at 8:27pm PDT

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Voriorsi kao Seltiksi 1981, sa Kavsima za titulu!

Izvor: B92, 31.Maj.2016

Golden Stejt imaće priliku da brane titulu NBA lige, pošto su kompletirali neverovatan preokret protiv Oklahoma Sitija. Tim Stiva Kera tako je po još jednom parametru ušao u istoriju jer je postao tek četvrti sastav koji je uspeo da nadoknadi zaostatak od 3-1 u finalu Konferencije, a ukupno deveti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.