Arsen(al) ne može sa Murinjom, Čelsi pred titulom!

Izvor: Sportske.net, 26.Apr.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsen(al) ne može sa Murinjom, Čelsi pred titulom!

Arsenal nije uspeo da zabeleži pobedu protiv prvoplasiranog Čelsija u derbiju Premijer lige tako da je Murinjo na korak od titule šampiona. Arsenal nije pobedio nakon osam vezanih utakmica.

Arsenal nije uspeo da uhvati poslednji voz za osvajanje titule šampiona Premijer lige, izvesno je da će trofej na kraju podići ekipa Žozea Murinja nakon što je u današnjem meču odigrala bez golova sa Arsenalom. Nakon ovog meča razlika je 10 bodova, uz konstataciju da Čelsi ima meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << manje.

Arsen Venger je menadžer koji ne zna za pobedu protiv Žozea Murinja, a to se danas i dokazalo, Arsenal nije uspeo da postigne gol na svom terenu prvi put ove sezone zahvaljujući sjajnoj odbrani Čelsija i postavci "Posebnog".

Krenuo je Murinjo bez klasičnog napadača u ovaj duel, odmah je stavio svima do znanja kakvu ćemo utakmicu gledati.

Tako je i bilo.

Igralo se uglavnom na sredini terena, Arsenal je svesno držao loptu u svom posedu dok je Čelsi čekao priliku iz kontre, a prilika nije bilo sve do 15 minuta.

Tada je sjajnom loptom Fabregas uposlio Oskara, ovaj je izbio u situaciju 1 na 1 sa golmanom Ospinom koji ga ruši nakon šuta, a loptu koja se kretala ka golu sprečio je da uđe u isti Hektor Belerin sjajnom intervencijom.

Sudija u ovoj situaciji nije dosudio penal, videli smo proteste Žozea Murinja u tom trenutku, očekujemo iste na konferenciji za novinare nakon meča.

Fabregas je pokušao sredinom prvog poluvremena da iscenira penal, sudija mu je dodelio žuti karton, a na drugoj strani konačno jedno uzbuđenje.

Nakon upućene lopte sa strane Hektora Belerina Kazorla je šutirao, Kejhil je očigledno igrao rukom, ali sudija Oliver je procenio da tu nije bilo namere, igra je nastavljena.

Mogao je Čelsi do gola u 38. minutu kada su propustili najbolju priliku na meču. Vilijan je sjajnim pasom proigrao Ramireša, ali je Brazilac veoma slabo šutirao, Ospina je uhvatio živu loptu sa samo nekoliko metara od gola.

Nakon toga Arsenal kreće dosta ofanzivnije ka golu, imali su šanse Sančez i Ozil, ali njihovi šutevi ka golu Kurtoe nisu bili dovoljno precizni.

Zamenio je na poluvremenu Murinjo Oskara, uveo je Drogbu, a igra je bila još više "mrtvija" za razliku od prvog poluvremena kada je i bilo kakvih-takvih šansi.

Mertezaker je šutirao nakon jednog prekida i odbitka u šesnaestercu, ali je lopta tada otišla pored gola, a na drugoj strani Drogba se nije najbolje snašao ispred šesnaesterca.

Fabregas je izašao pred sam kraj meča, dobio je ovacije sa tribina od većeg dela publike, ali je bilo tu i par zvižduka.

"Zaključao" je Murinjo svakog igrača Arsenala, Sančez je bio neprimetan zahvaljujući Banetu Ivanoviću. Nisu ni izmene pomogle, Volkot i Velbek nisu uneli prodornost i žustrinu, tako da je ostalo 0:0 do samog kraja.

Da napomenemo još da su srpski reprezentativci odigrali ceo meč za ekipu Žozea Murinja.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.