Protiv Madoninog šoua na praznik

Izvor: B92, 10.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv Madoninog šoua na praznik

Poljski konzervativni katolički krugovi nastoje po svaku cenu da spreče da Madona peva u Varšavi 15. avgusta na verski praznik Uznesenja blažene device Marije i najavili su da će vernici, ako organizatori koncerta ne odustanu, "bučno demonstrirati na ulici da Madonu nadglasaju".

"Koncert baš na taj dan je provokacija. Povrediće naša verska osećanja. A i inače, nastupi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Madone su antihrišćanski", rekao je novinarima Kšistof Zagozda iz katoličkog udruženja Unum principum, koje je iniciralo kampanju protiv svetske megazvezde.

Podršku za kampanju protiv Madoninog "bogohuljenja" to udruženje našlo je u regionalnom parlamentu Mazovjeckog vojvodstva u kome je Varšava.

"Činićemo sve da se taj skandalozni događaj na odigra. Dići ćemo moralni varšavski ustanak", kazao je Marjan Brudjinjski, jedan od regionalnih odbornika.

Plan je za sada jednostavan: skupljaju se potpisi za peticiju sa zahtevom organizatorima i lokalnim opštinskim vlastima da koncert otkažu, a ako to ne pomogne apelovaće na ministra unutrašnjih poslova Gžegoša Shetinu da koncert zabrani.

Ako ni to, kako je sva prilika, ne urodi plodom, inicijatori kampanje protiv Madone sazvaće vernike da masovno i što glasnije demonstriraju te večeri kako bi nadglasali Madonu i pokvarili joj koncert.

Inicijativa da se pošto-poto spreči Madonin koncert na taj dan u Varšavi nema međutim blagoslov same Poljske katoličke crkve a uticajno liberalno krilo je protiv takvih kampanja i zabrana.

"15. avgust uopšte nije loš dan za koncert. Ljudi mogu da pođu prvo u crkvu na misu a onda uveče da se zabavljaju", reagovao je provincijal jezuitskog reda u Varšavi, otac Dariuš Kovalčik.

Varšavski koncert Madone je uz London najveći na letnjoj turneji te pevačice, a karte za nastup na aerodromu Bemovo u Poljskoj su počele da se prodaju još u februaru i odmah je planulo 20.000 ulaznica.

Organizatori procenjuju da će prvom varšavskom koncertu Madone prisustvovati oko 75.000 Poljaka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poljaci protiv Madoninog koncerta u Varšavi na Veliku Gospu

Izvor: NaDlanu.com, 10.Jun.2009

VARŠAVA, 10. juna 2009. (Beta) - Poljski konzervativni katolički krugovi nastoje po svaku cenu da spreče da Madona peva u Varšavi 15. avgusta na verski praznik Uznesenja Blažene Device Marije i najavili su da će vernici, ako organizatori koncerta ne odustanu, "bučno demonstrirati na ulici da Madonu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.