Izložba Lica Beograda u Kući Đure Jakšića

Izvor: B92, 29.Nov.2015, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Lica Beograda" u Kući Đure Jakšića

Izložba fotografija "Lica Beograda", zajednički projekat kulturnog portala www.jugoslovo.com i ruskog fotografa Ilmara, biće otvorena 1. decembra u Kući Đure Jakšića.

Od portreta lokalnih stanovnika i pridošlica, emigranata i njihovih priča, autori projekta su napravili hroniku modernog evrposkog megapolisa.

Nastojali su da prikažu lice Beograda - raznoliko, šarmantno, neponovljivo, jer, kako ističu, lice jedne metropole se sastoji od lica njenih stanovnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ilmar (38) živi i radi između Moskve i Beograda. Studirao je pozorišnu režiju i dokumentarnu kinematografiju, a 2013. godine je završio Britansku visoku školu dizajna. Izložbu "Konverzija" predstavio je 2013. u Moskvi, u parku umetnosti "Muzeon", koja je kasnije bila predstavljena i Beograđanima u Uličnoj galeriji.

Za vreme aktivnog rada u Moskvi učestvovao je na izložbi "Topografija Artplay", u postavci foto izložbe u art-prostoru “SahArt“, kao i u projektima "Melomani" u Centru savremene umestnosti "Zverev" i "The best of Britanka" u Centru Artplay.

Aktivno sarađuje sa časopisima "Veliki grad" , "PROsport", "RoyalCheese". Dobitnik je nagrade Serbia Preš Photo u kategoriji "Portret".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izložba Ilmarovih fotografija “Lica Beograda” u Skadarliji

Izvor: DANuBeogradu.rs, 29.Nov.2015

U utorak 1. decembra u 19 časova, u Kući Đure Jakšića u Skadarliji, za posetioce će biti otvorena izložba “Lica Beograda” ruskog fotografa Ilmara, poznatog beogradskim ljubiteljima fotografske umetnosti. Ilmar Kokaev, koji živi i radi na relaciji Moskva – Beograd, dobitnik je ovodišnjeg...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.