Zamijenio Popoviča i ušao u istoriju

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamijenio Popoviča i ušao u istoriju

Italijanski košarkaški trener Etore Mesina ušao je u istoriju NBA lige kao prvi Evropljanin koji je imao ulogu glavnog trenera.

On je u noći između srijede i četvrtka predvodio San Antonio Sparse do pobjede nad Indijanom (106:100), pošto Greg Popovič zbog zdravstvenih problema nije mogao da vodi ekipu. Priznati stručnjak je pomoćnik Popoviču postao ove godine, a na pravom putu je da ostavi trag i u najjačoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << košarkaškoj ligi. Najzaslužniji za njegov uspješan debi bio je Emanuel Đinobili, koji je sa 28 poena učestvovao u 10. pobjedi San Antonija (ima i četiri poraza). Interesantno je da je Manu poslije 13 godina ponovo igrao pod komandom nekadašnjeg trenera iz italijanskog Kindera.

"Rekao sam Manu: 'Dugujem ti još jednu pobjedu u mojoj karijeri'. On je nevjerovatan. Bio je svuda, ne samo košarkaški mudar, već je njegova želja bila zarazna", istakao je Mesina, trofejni trener, koji je karijeru počeo 1989. godine u Virtusu iz Bolonje.

Kavi Leonard je trijumfu doprinio sa 21 poenom i 13 skokova, a Toni Parker sa 21 poenom. Na drugoj strani najefikasniji bio je Rodni Staki sa 22 koša.

Veče u NBA ligi obilježila je i Filadelfija, koja i dalje ne zna za pobjedu ove sezone. Petnaestim neuspjehom izjednačila je rekord iz sezone 1972/73, koju je završila sa devet pobjeda i 73 poraza, što je najslabiji rezultat u klupskoj istoriji. Zanimljivo je da su agoniju Filadelfije produžili Netsi (rezultat 97:91), rekorderi po broju poraza na startu šampionata NBA lige. Na startu sezone 2009/2010. tadašnji Nju Džerzi Nets nije znao za pobjedu u prvih 18 utakmica. Jedan od članova tadašnjih Netsa bio je Bruk Lopes, koji je sada Filadelfiji ubacio 19 poena. Efikasniji od njega bio je Džoe Džonson sa 21 poenom, dok je bh. košarkaš Mirza Teletović utakmicu završio sa devet poena, šest skokova i tri asistencije. Ove sezone ne ide ni Los Anđeles Lejkersima, koji imaju skor od tri pobjede i 12 poraza, a posljednji su doživjeli na svom terenu od Memfisa, 93:99. Imali su Lejkersi pet poena prednosti na poluvremenu, ali je presudila treća četvrtina, koju su gosti dobili rezultatom 34:23. Lebron Džejms je sa 29 poena, 10 skokova i osam asistencija predvodio Klivlend do pobjede nad Vašingtonom od 113:87.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.