Ratnici razoružani u Memfisu

Izvor: RTS, 19.Dec.2014, 03:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ratnici" razoružani u Memfisu

Nestvarni niz od 16 dobijenih mečeva Golden stejta, završen je u Memfisu. "Grizliji" sada imaju skor od 20 pobeda i samo četiri poraza. Dvejn Vejd, na hlebu i banani, razbio Bruklin. "Grmljavina" pokvarila noć Peđe Stojakovića.

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Memfis je savladao Golden Stejt sa 105:98 i prekinuo niz od 16 uzastopnih pobeda "ratnika".

Golden Stejtu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je to prvi poraz još od 11. novembra kada je izgubio od aktuelnog šampiona NBA lige San Antonija. Bez obzira na jutrošnji neuspeh Golden Stejt je ove sezone imao najbolji start u klupskoj istoriji pošto je u prethodne 24 utakmice ostvario 21 pobedu.

Hroničari dešavanja u najjačoj košarkaškoj ligi sveta izračunali su, takođe, da se prvi put u istoriji NBA lige dogodilo da dva tima imaju više od 19 pobeda posle prve 24 utakmice. Uz "ratnike" to je upravo Memfis čiji je skor sada 20 pobeda i četiri poraza.

Najzaslužniji za pobedu Memfisa bio je kvartet Mark Gasol - Zek Rendolf- Vins Karter - Majk Konli. Sa 24 koša španski reprezentativac Gasol bio je najefikasniji akter susreta. Rendolf i Konli ubacili su po 17, a Karter 16 poena.

Na suprotnoj strani, na nivou svog renomea bio je samo Klej Tompson sa 22 koša. Podbacio je najveći adut Golden Stejta Stefon Kari koji je, istina, bio drugi strelac tima sa 19 poena, ali je "trojke", što je njegovo najjače oružje, šutirao 1-10!

Košarkaši Oklahome pobedili su Sakramento sa 104:92 i tako pokvarili noć Predragu Stojakoviću čiji je dres sa brojem 16 otišao u "penziju".

Najefikasniji u 12. pobedi Oklahome bio je Rasel Vestbruk, koji je ubacio 32 poena, dok je u Sakramentu najbolji bio Rudi Gej sa 22 poena.

Meč između Bruklina i Majamija počeo je sa pola sata zakašnjenja zbog prokišnjavanja krova hale, a na kraju su Hitsi odneli pobedu od 95:91.

Dvejn Vejd je propustio trening u utorak zbog stomačnog virusa i nije bilo sigurno da li će igrati protiv Bruklina, ali kada je utakmica počela, on je izgledao sasvim dobro - postigao je 29 poena i vodio je Majami do 12. pobede u sezoni.

"Danas sam pojeo samo tri parčeta hleba i dve banane, ali kad sam već došao, onda sam morao nešto i da uradim. U suprotnom bih ostao u hotelu", rekao je Vejd.

U redovima Bruklina najbolji je bio Mejson Plamli s 21 poenom, bosanski košarkaš Mirza Teletović je ubacio pet poena, koliko je postigao i Hrvat Bojan Bogdanović.

Košarkaši Vašingtona upisali su i petu uzastopnu pobedu, pošto su na svom terenu savladali Minesotu sa 109:95.

Vašington su do 18. pobede u sezoni predvodili Ražual Batler sa 23 i Džon Vol sa 21 poenom, dok je u poraženoj ekipi najbolji bio Tadeuš Jang sa 29 poena.

Nju Orleans je kod kuće savladao Jutu sa 119:111, što mu je 12. trijumf od početka sezone, dok je Dalas na gostovanju bio bolji od Njujorka sa 107:87.

Rezultati:

Vašington - Minesota 109:95

Bruklin - Majami 91:95

Memfis - Golden Stejt 105:98

Nju Orleans - Juta 119:111

Njujork - Dalas 87:107 i

Sakramento - Oklahoma 92:104
Pogledaj vesti o: Košarka,   Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.