Kuzmić preskače Mundobasket

Izvor: BanjalukaLive.com, 25.Jul.2014, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuzmić preskače Mundobasket

Veoma loše vijesti stigle su sa priprema košarkaške reprezentacije Srbije za ovogodišnje Svetskog prvenstvo: centar Golden Stejta Ognjen Kuzmić najvjerovatnije neće moći da igra na Mundobasketu zbog naprsnuća potkoljenične kosti, a u velikim problemima je i nova nada srpske košarke, Nemanja Dangubić. U intervjuu za "Sportski žurnal" selektor "orlova" Aleksandar Đorđević pojasnio je sa kakvim su se problemima susrela ova dva igrača. "Pre dva dana smo čuli da ima stres >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << frakturu fibule (uzdužno naprsnuće bočne potkolenične kosti). Kuzmić je stigao u Beograd, doći će i ovde kod nas, želi da se svima predstavi, igračima pre svega. Krivo mi je, jer je zanimljiv igrač, bilo bi dobro da uz naše velike centre na teren prenese energiju, snagu visinu", rekao je, između ostalog, Đorđević za "Sportski žurnal", dodavši da je u ovom trenutku odgovor na pitanje "Može li Kuzmić da se oporavi do početka Svetskog prvenstva" - "skoro 100% ne". Kada je o Dangubiću riječ, "Sale nacionale" takođe smatra da su male šanse da će zaigrati na prvenstvu svijeta. "Dangubić ima problem sa kolenom. Samo je prvi dan trenirao i koleno je počelo da mu otiče. Sve usled napora i leta koje je proveo tako kako je proveo. Šteta. I za njega i za mene. Voleo bih da sam ga video na terenu. Međutim, on je momak koji zna i oseća ššta znači ovaj dres. Njegova budućnost se zna gde je i šta je", rekao je, između ostalog, Đorđević za "Sportski žurnal" o Dangubiću, igraču kog je posijle NBA drafta "preuzeo" San Antonio, ali za kog je selektor istakao da misli da neće moći da izdrži ove pripreme. Na Mundobasketu u Španiji reprezentacija Srbije će u okviru grupe A igrati, redom, sa Egiptom (30. avgusta), Francuskom (31. avgusta), Iranom (1. septembra), Brazilom (3. septembra) i domaćinom Španijom (4. septembra). Po četiri najbolje ekipe iz svake grupe proći će u osminu finala, a A grupa se ukršta sa grupom B u kojoj su Filipini, Senegal, Portoriko, Argentina, Grčka i Hrvatska. "Orlove" 27. jula čeka prva utakmica, i to u Kragujevcu protiv "B" reprezentacije Srbije. Zatim slijede turniri u Trstu i Francuskoj, pa Trofej Beograda 16. i 17. avgusta, a baš tu se igra najpre sa Argentinom - sa kojom selekicja Srbije može da se susretne u drugoj fazi Mundobasketa. U završnici priprema, 21. avgusta u u Vršcu i 24. u Beogradu biće odigrane generalne probe i to sa Novim Zelandom. (Blic)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naprsle kosti desetkuju "orlove": Kuzmić preskače Mundobasket, možda i Dangubić!

Izvor: Prva.rs, 25.Jul.2014

U intervjuu za "Sportski žurnal" selektor "orlova" Aleksandar Đorđević pojasnio je sa kakvim su se problemima susrela ova dva igrača. . "Pre dva dana smo čuli da ima stres frakturu fibule (uzdužno naprsnuće bočne potkolenične kosti). Kuzmić je stigao u Beograd, doći će i ovde kod nas,...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.