Kuzmiću i Dangubiću izmiče Španija

Izvor: Politika, 25.Jul.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuzmiću i Dangubiću izmiče Španija

Zbog povreda, male su šanse da se mladi centar i bek nađu na spisku za Svetski košarkaški kup.– Sutra u Nišu prva provera

Dan uoči završetka bazičnih priprema na Kopaoniku, selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević praktično je precrtao još dvojicu kandidata za Svetski kup u Španiji (30. avgust – 14. septembar).

Nemanja Dangubić je zbog oticanja kolena odradio samo nekoliko treninga, a Ognjena Kuzmića će debi u dresu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << državnim grbom stajati povreda potkolenične kosti zadobijene na utakmici Letnje NBA lige gde je branio boje Golden Stejta.

Mladi centar (23, 213) pridružiće se timu, ali s obzirom da saniranja takve povrede traje mesec dana, male su šanse da bude spreman za Svetski kup.

Ako se uzme u obzir da ni Vladimir Lučić zbog hronične povrede leđa neće biti u kombinaciji, Đorđević će najboljih 12 birati od 16 preostalih reprezentativaca. Na raspolaganju su mu bekovi, Micić, Jović, Bogdanović, Teodosić, Marković i Nedović, krila, Kalinić, Micov, Simonović i centri, Birčević, Mitrović, Štimac, Krstić, Bjelica, Raduljica i Kravić.

Ohrabrujuća vest je da su rezultati krvi Vladimira Micova (virus napao jetru) odlični i iskusni krilni igrač radi punom parom. Po skraćenom „radnom vremenu” trenira kapiten Nenad Krstić jer oseća bol u kolenu, ali prognoza je da će do početka turnira u Trstu biti fit.

Prvu proveru naši najbolji košarkaši imaće sutra u niškom „Čairu” protiv „B” reprezentacije koja je učestvovala na turniru u Kini. Utakmica počinje u 18 časova, a ulaz je slobodan. Do 1. avgusta treniraće u Beogradu, a od 2. do 5. ih očekuju jači protivnici na turniru u Trstu, Italija, Kanada i Bosna i Hercegovina.

 

M. S.

objavljeno: 25/07/2014
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.