FIBA upozorava Saveze: Ispaštaće reprezentacije!

Izvor: Sportske.net, 30.Maj.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA upozorava Saveze: "Ispaštaće reprezentacije!"

Na adresu Košarkaških saveza zemalja bivših republika SFRJ stiglo je pismo generalnog sekretara FIBA koji je zapretio da će reprezentacije ispaštati ukoliko se uskoro ne nađe rešenje za regionalnu košarkašku ligu.

Učešće košarkaških reprezentacija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije na predstojećem Evropskom prvenstvu lako bi moglo da bude dovedeno u pitanje zbog indolentnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koju nacionalni Savezi zemalja u regionu ne rade ništa konkretno po pitanju rešavanja problema vezanih za ABA ligu.

Potvrda da je FIBA spremna da kažnjava izbacivanjem reprezentacija sa međunarodnih takmičenja stigla je od generalnog sekretara tog tela Patrika Baumana koji je u pismu nacionalnim Savezima predočio kako trenutno stoje stvari.

Problem na koji je ukazao generalni sekretar FIBA tiče se priznavanja regionalne lige od strane nacionalnih Saveza koji u datom trenutku ne pokazuju rešenost da preuzmu odgovornost i učestvuju u reorganizaciji ABA lige.

Nacionalnim Savezima je zamereno to što u isto vreme pružaju podršku klubovima za takmičenje u regionalnoj ligi a pritom ne priznaju to takmičenje.

"Navedene pozicije vaših klubova i vaših federacija su kontradiktorne" preteći poručuje Patrik Bauman i dodaje,

"U ime reda i predostrožnosti, već sam zahtevao od FIBA Evrope i Odseka za takmičenje FIBA da provere sve alternative u vezi mogućeg neučestvovanja reprezentacija i zvaničnika iz ovih zemalja u takmičenjima FIBA i FIBA Evrope" stoji u pismu genseka FIBA.

Košarkaškim savezima Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine napomenuto je da imaju rok do 18. juna da reše postojeći problem jer će na Izvršnom odboru FIBA biti razmatrana sporna pitanja nakon čega će se odlučivati o eventualnim kaznama.

Podsećamo da je FIBA uskratila podršku ABA ligi i zatražila promenu vlasničke strukture kako bi klubovi u potpunosti preuzeli kontrolu nad regionalnim takmičenjem.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.