ABA - Zadar furioznom četvrtinom slomio otpor Karpoša (video)

Izvor: Sportske.net, 02.Dec.2016, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Zadar furioznom četvrtinom slomio otpor Karpoša (video)

Košarkaši Zadra upisali su petu ovosezonsku pobedu u regionalnoj ligi, pošto su na startu dvanaestog kola kao domaćin bili bolji od ekipe Karpoš Sokoli.

Košarkaški klub Zadar stigao je u petak do pete pobede u regionalnom šampionatu pošto je u prvom meču dvanaestog kola bio bolji od debitanta iz Makedonije.

Zadar je uz podršku nešto više od 2.500 navijača slavio rezultatom 93:74 (24:18, 19:19, 23:20, 27:17) i tako zabeležio prvu pobedu u ABA ligi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pod vođstvom novog trenera Nevena Plantaka.

Domaći sastav kontrolisao je rezultat gotovo svih četrdeset minuta, a samo je na početku trećeg perioda Karpoš uspeo da sustigne prednost Zadra i povede sa "pola koša" razlike.

Odmah nakon toga hrvatski sastav pravi seriju 13:0 i praktično rešava pitanje pobednika, a do kraja je prednost domaćih bivala sve veća i dostigla maksimalnih 27 poena razlike na dva i po minuta pre kraja.

Najefikasniji igrači u pobedničkom sastavu bili su centar Ivan Marinković i Lovro Mazalin sa po 19 poena,, a pratio ih je Boris Barać sa 17 poena i 7 skokova. Na drugoj strani se izdvojio Dragan Zeković sa 17 poena i 5 skokova.

Nakon večerašnjeg trijumfa nad Karpoš Sokolima ekipa Zadra preuzima sedmo mesto na tabeli sa skorom 5-7, dok tim našeg Dragana Nikolića ostaje na poslednjoj poziciji sa dva trijumfa.

Narednu utakmicu u regionalnom šampionatu Zadar će odigrati prtiv Union Olimpije u Ljubljani, dok Karpoš Sokoli igraju na svom terenu protiv Mega Leksa.


Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zadar bolji od Karpoša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2016

Košarkaši Zadra pobedili su večeras na svom terenu Karpoš sokoli sa 93:74 (24:18, 19:19, 23:20, 27:17), u prvoj utakmici 12. kola Jadranske lige i ostvarili petu pobedu...Najefikasniji u ekipi Zadra bili su Ivan Marinković i Lovro Mazalin sa po 19 poena, a Boris Barać postigao je 17 poena uz sedam...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.