Jelena ekspresno do drugog kola

Izvor: B92, 27.Jun.2016, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena ekspresno do drugog kola

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Vimbldona pobedom nad Stefani Fogel iz Švajcarske sa 6:2, 6:2.

Najbolje rangirana srpska teniserka odigrala je veoma dobar meč i do trijumfa stigla za manje od sat vremena – 57 minuta.

Ona će u drugom kolu igrai sa Marinom Eraković koja je savladala Irinu Falkoni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 4:6, 6:3, 10:8.

Tok meča:

Jankovićeva je trebalo da igra na terenu broj 18, ali kako se odužio susret između Evansa i Štrufa, njen duel premešten je na Teren broj 3.

Srpska teniserka brejkom je počela meč i furioznim nastavkom brzo stigla do 4:0, dopustivši protivnici samo dva osvojena poena. Njen niz teniserka iz Švajcarske prekida već u narednom gemu.

Jankovićeva je uspela da smanj od 0:40, do 30:40, ali ne i da stigne do nove brejk šanse. Bez mnogo muke najbolje rangirana srpska teniserka osvaja i peti gem na meču, pa Fogel servira za ostanak u meču.

Više neizvesnosti viđeno je tek u sedmom gemu. Već Tada Jelena je imala priliku da povede u setovima, ali teniserka iz Švajcarske uspela je da spase dve set lopte i produži igru, pa je Jankovićeva u narednom gemu iz drugog pokušaja povela sa 1:0.

Na isti način počeo je drugi set, Jelena pravi brejk, a zatim ga potvrđuje bez izgubljenog poena. Fogel smanjuje rezulat, bila je u blagom naletu, imala brejk priliku, ali odličnom odbranom uspeva da sačuva prednost – 3:1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.