MMF: Grčkoj će možda biti potreban otpis duga

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Grčkoj će možda biti potreban otpis duga

VAŠINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) je saopštio da će Grčkoj možda biti potreban novi otpis duga, ali je negirao medijske spekulacije da se za takvu mjeru zalagao na prošlomjesečnom sastanku evrogrupe.

"Tokom prošlomjesečnog sastanka evrogrupe u Rigi, MMF se nije zalagao za novi otpis duga Atini, kao što su javili neki mediji", navodi se u saopštenju tog međunarodnog kreditora, a prenosi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Frans pres.

"Na tom sastanku, direktor Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda za Evropu, Pol Tomsen, govorio je o kompromisu koji mora biti postignut zarad dostizanja dogovora u aktuelnim pregovorima, kao i o tome da što su dogovorene mjere i ciljevi udaljeniji od prvobitnog sporazuma iz 2012. godine, to će biti veća potreba za dodatnim finansiranjem i otpisom duga kako bi se dug Grčke učinio održivim", navodi se u saopštenju MMF-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.