Real je prvak Evrope – 11. put: Ronaldo pogodio za titulu! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Maj.2016, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real je prvak Evrope – 11. put: Ronaldo pogodio za titulu! (FOTO)

Fudbaleri Real Madrida osvajači su Lige šampiona za sezonu 2015/2016, a 11. put u istoriji kluba!

Ekipa Zinedina Zidana je u velikom finalu u Milanu, posle drame u penal seriji, savladala gradskog rivala Atletiko rezultatom 5:3, posle 1:1 u regularnom toku i produžetaka.

"Kraljevski klub" je poveo preko Serhia Ramosa u 15. minutu, a izjednačio je Janik Fereira Karasko u 80.

Antoan Grizman >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i Huanfran dele istu sudbinu, sudbinu tragičara utakmice, jer su obojica promašili penale i tako direktno odredili pobednika.

Francuz je na startu drugog poluvremena, na 1:0 za Real, pogodio prečku sa "kreča", a Urugvajac je bio jedini igrač koji nije pogodio gol u penal seriji.

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo je na kraju ispao čovek odluke, ni zbog čega drugog nego samo zbog činjenice da je pogodio odlučujući jedanaesterac u penal ruletu, ali daleko od toga da je Portugalac blistao u subotu uveče u prestonici mode. Ipak, bio je dovoljno hladan i imao je preko potrebnu rutinu da savlada golmana Atletika Oblaka onda kada je to bilo najpotrebnije.

Zanimljivo je da su sva petorica izvođača penala za Real (Vaskez, Marselo, Bejl, Ramos i Ronaldo), gađali i pogađali desni ugao Oblakovog gola, što mu je, očigledno, najslabija tačka na crti, ali ono što još više čudi je da se nijednom nije bacio na tu stranu?!

Foto: Tanjug/AP

Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Foto: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images

Koliko je ovo bila isrpljujuća utakmica svedoči i prizor iz završnice meča kada su mnogi igrači jedva stajali na nogama, neki su i zamenjeni zbog činjenice da nisu mogli da nastave.

Realu je pripalo prvo, Atletiku drugo poluvreme, daleko sadržajnije u tempu i šansama pred oba gola.

Ramos je pre dve godine u Lisabonu Realu doneo produžetke, kasnije i 10. trofej Lige šampiona, golom u nadoknadi vremena, a i za ovaj je jedan od najzaslužnijih. Pored toga što je u 15. minutu bio u pravo vreme na pravom mestu (i u ofsajdu), pogodio je i sa penala kasnije, i njemu svakako pripadaju najveće zasluge što je "Kraljevski klub" ostao dominatna sila kada je reč o trofejima u elitnom takmičenju.

Ramosovom golu prethodio je centaršut Krosa i Bejlovo igranje glavom, baš u trenutku kada je strelac gola zašao iza leđa odbrani Atletika, što je, naravno, nedozvoljena pozicija. Međutim, sudije nisu primetile iskorak Ramosa, a on je, pošto je dobio duel sa Stefanom Savićem, pogodio mrežu Jana Oblaka.

Foto: Tanjug/AP

Reč dve i za slovenačkog golmana... Možda i najbolji pojedinac Atletika u Milanu. Odbranio je dva "zicera" i spasio svoj tim. Najpre posle šuta Kasemira, kada je nogom meastralno reagovao, a kasnije, na 1:0, šansu "jedan na jedan" sa Benzemom.

Odmah u napadu posle te Oblakove bravure, Atletiko je izjednačio.

Bila je to akcija kao na igrici, koju je povukao Gabi, fenomenalnim centaršutem nastavio Godin, a rezervista Karasko klizećim startom doneo egal na "San Siru".

Tako je Atletiko krunisao daleko kvalitetnije i energičnije izdanje u nastavku meča, posle neprepoznatljive igre u prvom poluvremenu.

Foto: Tanjug/AP

Do kraja nije bilo golova. Šansi - da, ali su mreže ostale mirne, sve dok nije krenula penal- serija. Drama je tada dostigla vrhunac. Realov đak Vaskez je, neočekivano, dobio šansu da prvi otvori seriju, za njim su se izređali Grizman, Marselo, Gabi, Bejl, Saul, Ramos - svi više nego sigurni, a onda je Huanfran, na veliku žalost navijača Atletika, pogodio stativu.

Ronaldu je potom ostalo da kazni najvećeg rivala, što on nije propustio i doneo sreću do neba beloj polovini Madrida, a suze gubitnicima...

Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

REAL MADRID - ATLETIKO 1:1

(Ramos 15 - Karasko 80)

PENALI - 5:3

1. serija: Lukas Vaskez - 1:0/Grizman - 1:1

2. serija: Marselo - 2:1/Gabi - 2:2

3. serija: Bejl - 3:2/Saul - 3:3

4. serija: Ramos 4:3/Huanfran - STATIVA!

5. serija: Ronaldo - 5:3!

REAL MADRID: Navas, Karvahal (od 52. Danilo), Ramos, Pepe, Marselo, Kasemiro, Kros (0d 72. Isko), Modrić, Bejl, Benzema (od 77. Vaskez), Ronaldo.

ATLETIKO MADRID: Oblak - Huanfran, Savić, Godin, Filipe Luis (od 109. Ernandez) - Gabi, Augusto (od 46. Fereira Karasko), Saul, Koke (od 116. Partej) - Grizman, Tores.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Guliver/Clive Rose/Getty Images

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Real 11. put na krovu Evrope, Ronaldo heroj!

Izvor: B92, 28.Maj.2016

Real Madrid osvojio je Ligu šampiona 11. put u istoriji kluba pošto je u velikom finalu u Milanu pobedio Atletiko Madrid posle boljeg izvođenja penala...U regularnom toku utakmice kao i posle produžetaka bilo je 1:1, a Real je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio sa 5:3...Trijumf Madriđanima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.