Uživo, poslednja četvrtina: Borba za polufinale, Srbija - Turska 66:67

Izvor: Blic, 31.Jul.2015, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, poslednja četvrtina: Borba za polufinale, Srbija - Turska 66:67

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbija protiv vršnjaka iz Turske igra četvrtfinale Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina.

Pobednik ovog duela igraće u polufinalu sa najvećim iznenađenjem šampionata u grčkom Volosu, selekcijom Bosne i Hercegovine, koja je šokirala Španiju sa 70:64.

Žestoka borba vodila se između "orlića" Slobodana Klipe i igrača Turske, ekipe su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šest puta smenjivale u vođstvu i niko nije imao više od pet poena prednosti, koliko je Srbija vodila (15:10) posle trojke Ćirkovića i koša Aranitovića sredinom prve četvrtine.

Do odlaska na prvi obavezan predah rival je preuzeo vođstvo (21:22) i u drugoj deonici je imao i plus šest (34:40), ali se Glišić sa četiri vezana poena uz pomoć Popovića pobrinuo za 40:42 do kraja poluvremena.

Najbolji kod naših juniora bili su Ćirković sa devet poena i Vojislav Stojanović sa osam uz sedam skokova i na pragu je dabl-dabla, posle čudesne partije i tripl-dabla protiv Češke. Turke je predvodio Jurtseven sa 10 poena.

Do sredine treće četvrtine takođe se vodila izjednačena borba, kao i tokom većeg dela meča, a naše košarkaške nade imale su velikih problema sa skokom, jer su Turci imali i po tri vezana napada. Od 40:46 uhvatili smo korak trojkama Ćirkovića i Aranitovića (49:48) i upravo je Zvezdin igrač na pozajmici u Megi preuzeo odgovornost u tim trenucima.

Posle dva plus jedan Simanića, vezao je pet poena i trojkom zaključio seriju od 8:0 za za 59:51 u 28. minutu, a u poslednju deonicu Srbija je ušla sa vođstvom od 61:55. U njoj su protivnici mnogo bolje zaigrali i preko Korkmaza, koji je diktirao ritam, topili minus, i serijom 2:10 za nešto više od tri minuta preokrenuli na 63:65.

Sredinom poslednje četvrtine stao je šut rivalu, što je Stojanović iskoristio da košem pod faulom uz dodatno pogođeno slobodno bacanje smanji na minus jedan (66:67).
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo, poslednja četvrtina: Borba za polufinale, Srbija - Turska 70:67

Izvor: Blic, 31.Jul.2015

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbija protiv vršnjaka iz Turske igra četvrtfinale Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina...Pobednik ovog duela igraće u polufinalu sa najvećim iznenađenjem šampionata u grčkom Volosu, selekcijom Bosne i Hercegovine, koja je šokirala Španiju sa 70:64...Žestoka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.