Srpska Banjaluka napravila ambijent za pamćenje, videla nesigurni let Orlova i pobedu za kraj (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2015, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska Banjaluka napravila ambijent za pamćenje, videla nesigurni let Orlova i pobedu za kraj (VIDEO)

Izabranici Aleksandra Đorđevića trijumf overili posle produžetka...

Deset utakmica, devet pobeda. Košarkaška reprezentacija Srbije prošla je generalnu probu pred odlazak u Berlin na 39. Evropsko prvenstvo, pošto je u krcatoj dvorani Borik u Banjaluci, ostvarila i drugu pobedu nad Slovenijom, ovog puta posle produžetka i gotovo ludačke borbe za svaku loptu - 95:88 (15:22, 23:20, 28:20, 18:22, 11:4). 

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

U ambijentu za pamćenje, pred oko 4.000 gledalaca, puleni Aleksandra Đorđevića nisu prikazali igru dostojnu atmosferi o kojoj će se dugo pričati, ali su se najvatrenijim pristalicama u Republici Srpskoj za frenetičnu podršku odužili tesnim trijumfom, u kojoj je prevagu odneo suvi, individualni kvalitet tandema Miloš Teodosić - Nemanja Bjelica, koji je igru reprezentacije Srbije nosio tokom svih 45 minuta susreta.



Za razliku od prve utakmice u Ljubljani, igrači selektora Jura Zdovca pružili su daleko jači otpor i ogromnu želju umalo pretočili u pobedu. Imali su odlično šutersko veče Zmajčeki, ubacili čak 13 trojki i na ogromne muke stavili ljutog rivala. U dobrom delu utakmice briljirali su Nebojša Joksimović i Jaka Blažič, koji su Sloveniju potpuno vratili u život posle preokreta Orlova i obezbedili produžetak. Međutim, u trenucima kada je bilo najpotrebnije, šut je potpuno napustio slovenačku ekipu, koja nije imala rešenje za furioznu navalu srpske selekcije.



O tome sa koliko žara i energije je Slovenija odigrala utakmicu govori i podatak da je Srbija imala čak 51 šut sa linije slobodnih bacanja, od čega su mrežicu zatalasale 34 lopte.

Ono što će zasigurno zabrinuti selektora Đorđevića posle desete prijateljske utakmice jesu brojne oscilacije u igri, posebno u defanzivnoj polovini, gde su protivnički igrači imali u pojedinim momentima previše otvorenih šuteva i slobodan prolaz do koša. Ali, i pored toga Srbija je pokazala da poseduje ogroman napadački arsenal, te raznovrsnost u napadu, što bi moglo da bude od velike koristi u mečevima grupne faze.



Najefikasniji strelac Srbije bio je Teodosić sa 20 poena, Raduljica i Bjelica ubacili su po 16, a Nedović je dodao 14 koševa. Kod Slovenije Jaka Blažič je imao 18, a Zoran Dragić 14 poena.



Po povratku u Beograd selektor Aleksandar Đorđević objaviće i konačni spisak putnika u Nemačku, odnosno imena dvojice reprezentativaca koji će biti otpisani u poslednjem momentu. Interesantno, utakmicu protiv Slovenije nisu odigrali ni Nikola Milutinov, ni Vladimir Štimac... Utakmicu je propustio i Stefan Marković, zbog lakše povrede.

-----------------------------------------

SRBIJA - SLOVENIJA 95:88 (15:22, 23:20, 28:20, 18:22, 11:4)

Dvorana: Borik, Banjaluka

Gledalaca: 4.000

SRBIJA: Teodosić 20, Simonović 2, Bogdanović 2, Bjelica 18, Kalinić, Milosavljević 2, Raduljica 16, Erceg 11, Štimac, Nedović 14, Dangubić, Kuzmić 10, Milutinov.

SLOVENIJA: Joksimović 6, Rupnik 2, Prepelič 12, Blažič 19, Nikolić, Z. Dragić 13, Zupan 3, Balažič 3, Zagorac 10, Dimec 1, Omić 12, Klobučar 6.

-----------------------------------------



(FOTO: Printscreen Via Youtube.com)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.