Srbija – Slovenija 84:84, produžetak

Izvor: RTS, 29.Avg.2015, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija – Slovenija 84:84, produžetak

Košarkaška reprezentacija Srbije igra u Banjaluci protiv selekcije Slovenije. Ovo je poslednja provera pred odlazak na Evropsko prvenstvo. Direktan prenos meča je na našem Drugom programu.
20.04 - U poslednjem periodu naši košarkaši nastavaju da uvećavaju prednost i posle četiri munute stižu do maksimalnih plus devet, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 73:64. Trojka protivnika bila je signal za Đorđevića da zatraži tajm-aut. Nova trojka protivnika i prednost naše ekipe se istopila, 73:70. Slovenci nastavljaju sa odličnim šutem za tri poena i na pet minuta pre kraja prilaze na minus dva. Tri i po minuta pre kraja slovenci trojkom Blažića prelaze u vođstvo 79:78. Novom trojkom Blažić je doneo novo izjednačenje na meču 82:82 na samo 90 sekundi pre kraja, nakon uspešne odbrane protivnik uspeva da povede sa 84:82, novi tajm-aut za Srbiju.
U poslednji minut ušlo se pri nerešenom rezultatu 84:84. Slovenci promašuju trojku, i naši ne koriste napad, tako da je meč ušao u produžetke.
 
19.38 - Kraj treće četvrtine Srbija - Slovenija 66:62. Sigurnija igra naše selekcije u nastavku. Sredinom perioda dolazimo do izjednačenja 52:52. Nastavljena je igra koš za koš, u finišu naši uspevaju da povedu i na poslednju pauzu odu sa prednošću od četiri poena.
18.56 - Kraj prvog poluvremena Srbija - Slovenija 38:42. Na startu drugog perioda Slovenci trojkom odlaze na plus deset, a zatim povećavaju na plus 14, 31:17. Naši košarkaši uspevaju da smanje na osam razlike, selektor protivnika Zdovc tajm-autom prekida seriju naše selekcije. Lična greška Kalinića, koji burno reaguje, uključio se i selektor Đorđević u proteste, tehnička greška i Slovenci dobijaju tri bacanja, koje koriste, i loptu sa strane, ipak ovaj napad nisu iskoristili. Naši su zaigrali nešto agresivnije i uspeli da priđu protivniku na sedam poena razlike, novi tajm-aut Zdovca. Nakon pauze protivnik pravi seriju od 4:0, sada selektor Đorđević uzima tajm-aut. Do kraja prvog poluvremena „orlovi" uspevaju da smanje prednost protivnika na četiri poena.
18.27 - Kraj prve četvrtine Srbija - Slovenija 15:22. Obe ekipe ušle u meč kao da je u pitanju takmičarski, a ne prijateljski susret. Do sredine perioda bilo je nerešenu. Tada Slovenci koriste nekoliko grešaka naše ekipe i dolaze do prednosti 15:9. Đorđević tajm-autom pokušava da poveže naše redove. Čvrsta odbrana protivnika donosi mu prednost od osam poena. Naši preko Teodosića prave seriju od 5:0, što je primoralo selektora Slovenije da traži tajm-aut. Do kraja perioda protivnik uspeva da vrati prednost na plus sedam. 
18.08 - Krcata dvorana Borik u Banjaluci.

18.00 - Očekujemo uključenje u prenos meča Srbija - Slovenija.

Najbolji srpski košarkaši nalaze se u grad na Vrbasu, gde ih u dvorani "Borik" očekuje duel sa Slovencima, što će biti njihov poslednji meč u pripremama za učešće na prvenstvu Evrope.
Ogromno interesovanje, sve karte odmah su rasprodate, a u dvorani "Borik" očekuje se više od 4.000 gledalaca i fantastična atmosfera.
Susret između Srbije i Slovenije možete pratiti na našem Drugom programu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.