Kratki rezovi (jun 2016)

Izvor: BalkanRock.com, 15.Jul.2016, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kratki rezovi (jun 2016)

Prethodni mesec je, logično, protekao u znaku Evropskog prvenstva i Brexita mada su se ta dva i poklopila ispadanjem Engleske iz takmičenja. Prvenstvo bi većina muškog roda htela da zaboravi jer je bilo mnogo dobro, a u Britaniji su, sa druge strane, zagovornici izlaska iz EU preko noći zaboravili šta su sve pričali i obećavali (poznato?). Da sve ide do đavola, a da se još uvek pravimo ludi možda najbolje govori i sledeća slika:

Ali ne brinite, nismo sastavljali >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << rezove dugo ko mandatar novu vladu. Jer uteha od vrućine i politike su u hladovini, pivu i muzici:

Hurleur – Hoću da

Mladi bend iz Negotina nastavlja tradiciju beskompromisnog punk ‘n’ rolla kultne nitogenske scene (Bemwejci, Famozni Zero, Spins itd.) i vrlo lako uz knjaževački Good Ol’ Bastards može da postane najubojitije muzičko oružje istočne Srbije. Pesma “Hoću da” najavljuje njihov prvi album, a pesmu su simbolično objavili na Svetski dan muzike.

Hain Teny – Čovek objekat

Stara škola Novog Sada je ponovo tu! Heroji hip-hop publike kojoj ne paše namunjeni ribe-kola-ulica rep u čast desetogodišnjice od svog drugog albuma “Haintelligence” objavili su novi singl “Čovek objekat” koji najavljuje novi EP čiji se izlazak očekuje do kraja godine. Iako su Hain Teny kroz neke remikse i singlove ipak bili prisutni ovih desetak godina, čini se da će ovo biti, na neki način, pravi povratak.

Streetcore Unity – Based on a true story

U poslednje vreme se ovaj niški HC bend često motao po ovim rezovima jer su sukcesivno objavljivali pesmu po pesmu sa svog novog EP-ja “Lawless”. Međutim, tek je ova stvar pogodila pravo u centar i to jer se bend rešio da malo “iskorači” iz hard-core konfor zone. Zanimljiva igra dve gitare i sitno posoljeni clean back-vokal su kliknuli vrhunski.

Harvo Jay – Katzenspiel

Tako treba! Lajv snimak, jedna kamera bačena negde u ćoše i udri po basu ko da sutra ne postoji. Osječkom noise pop sastavu nisu strane melodije mada su u isto vreme tempirana bomba kojoj vrlo lako može da iskoči osigurač. Čak i minimalistički tekstovi imaju površinu jednog eseja. Slobodno se mogu polagati velike nade u njih…

Samostalni Referenti – Moje pesme, moji snovi (K***c na biciklu)

Ipak je leto pa hajde da završimo ovaj deo malo veselijim tonovima i zabavnim tekstom koji je, u suštini, doomerski tužan. Da ovaj singl slučajno ne dopre do komercijalnih medija bend se potrudio stavljanjem pišice u naslov i eksplicitnim spotom za koji je animaciju radio Danilo Dabić poznatiji kao Zvoganj.

Svakako treba poslušati i:

Nulapark – Mediteram (alternative rock, Zadar)

Domagoj Šimek – Better than lonely (rock, Zagreb)

11 – Mantra (alternative rock, Šabac)

Elemental – Tijelo pamti (hip hop, Zagreb)

Za obožavatelje žanra:

OREA – Game theory (acoustic/instrumental, Novi Sad)

Žuta Minuta – Ukus pobede (streetpunk, Beograd)

Plastic Knives – Milk teeth (electr-rock, Zagreb)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Evropska Unija

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.