Kovačević: Učinićemo sve da osvojimo bronzu

Izvor: Sportske.net, 12.Feb.2016, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević: "Učinićemo sve da osvojimo bronzu"

Kormilar futsal reprezentacije Srbije poručio je da će njegovi izabranici učiniti sve da u subotu osvoje bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Selektor reprezentacije Srbije u futsalu Aca Kovačević rekao je da njegova ekipa nije uspela da ostane koncentrisana do kraja u današnjem porazu od Rusije, kao i to da će učiniti sve da osvoji bronzanu medalju.

"Momci su se lavovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << borili, ali nažalost nisu mogli da budu koncentrisani do kraja. Veliki je uspeh što smo uopšte došli u situaciju da igramo ovakve utakmice, a učinićemo sve da osvojimo treće mesto. Motiv uvek imamo", rekao je Kovačević novinarima posle utakmice u Beogradu.

Srbija se nije plasirala u finale Evropskog prvenstva, pošto je u "Areni" eliminisana od Rusije, porazom 3:2 posle produžetaka.

"Publika je bila zadovoljna pokazanim, može da bude ponosan na ove momke. Da je neko pre prvenstva rekao da ćemo igrati polufinale, i to protiv Rusije, ravnopravno, mnogi ne bi verovali", kazao je Kovačević.

On je ocenio da je premor i premala rotacija u njegovoj ekipi uticala na igru u produžecima.

"To je problem, opteretili smo određeni broj igrača. Nismo imali igrača koji je imao svežinu u produžecima, da akcijama jedan na jedan dobije faul i penal sa 10 metara jer su Rusi imali pet prekršaja", naveo je selektor Srbije.

Selektor "Orlova" je čestitao ruskom timu i poželeo mu sreću u finalu.

Na utakmici se povredio najbolji strelac Srbije Mladen Kocić, koji nije izdržao do kraja, a Kovačević je rekao da se nada da će igrač biti spreman za borbu za bronzanu medalju.

"On je bio pod tako velikim naporima da je dobio grčeve. Opterećenje je bilo toliko da nije mogao da nastavi utakmicu. Nadam se da će se oporaviti do subote", rekao je Kovačević.

Srbija će se za treće mesto boriti protiv reprezentacije Kazahstana koja je u drugom polufinalu izgubila od Španije.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kovačević: Imamo snage za bronzu

Izvor: Press, 12.Feb.2016

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević, rekao je večeras da je dužina klupe presudila u porazu od Rusije u polufinalu (3:2). .          "Da nas je neko pre turnira pitao da igramo polufinale protiv Rusije,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.