Kantona protiv Dešanovog rasizma?! Političari ne gube posao zbog skandala, a on je jedini u Francuskoj sa francuskim imenom

Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2016, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kantona protiv Dešanovog rasizma?! Političari ne gube posao zbog skandala, a on je jedini u Francuskoj sa francuskim imenom

Legendarni fudbaler stao u odbranu Karima Benezeme i Hatema Ben Arfa

Izjava koja će podići prašinu u Francuskoj. Iako Didije Dešan do sada nije morao da se brani od optužbi da je rasista. Ali Erik Kantona kao da je u svojoj glavi odlučio da mu napravi haos uoči početke Evropskog prvenstva, pa je selektora domaće Francuske optužio da je Karima Benzemu i Hatema Ben Arfu izostavio sa spiska igrača samo zato što nisu - čistokrvni Francuzi?!
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Benzema? Čovek koji je pred sudom osumnjićen da ucenjivao saigrača Matjea Valbuenu? Kontroverzni Kantona smatra da to nema apsolutno nikakve veze sa Dešanovom odlukom i odlazi korak dalje nazivajući francuskog premijera licemerom zbog toga što je uopšte pozivao na Benzemino odstranjivanje iz tima. Kaže da nije primetio da političari gube posao kada se pokaže da su učestvovali u skandalima?

"Benzema je sjajan fudbaler. Ben Arfa je sjajan fudbaler. Ali Dešan... On ima baš francusko ime. Možda je jedini u Francuskoj sa istinski francuskim imenom. Znate ono, niko u njegovoj poridici se nije mešao ni sa kim... Kao Mormoni u Americi", rekao je Kantona za Gardijan i šokirao engleske novinare.

"Zbog svega toga nisam iznenađenj što je iskoristio ovu situaciju da ga ne povede. Posenbo poštop je Vals rekao da ne treba da igra. Ben Arfa je trenutno možda i najbolji igrač Francuske. Ali i on ima neko poreklo. I niko me neće sprečiti da razmiljam o tome".

Upitan da li to sugeriše da je Dešan, nekadašnji saigrači iz nacionalnog tima, kriv za diskriminaciju pomenutih fudbalera Kantona je malo ublažio retoriku.

"Možda nije, ali možda i jeste. Zašto da ne? Sigurno je samo jedno - Benzema i Ben Arfa su dvojica najboljih francuskih igrača, a neće igrati Evropsko prvenstvo. Sigurno je i to da su poreklom sa severa Afrike. Tako je debata otvorena".

Dešan nije želeo da komentariše ovakve reči Kantone. Sigurno je da mu ovo nije trebalo pred početak kontinentalne smotre..

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Dešam će dokazati da nije rasista – tužbom

Izvor: RTS, 27.Maj.2016, 11:54

Selektor reprezentacije Francuske Didije Dešam najavio je da će tužiti Erika Kantonu zbog tvrdnji da je rasista. . Kantona je rekao da veruje da je Dešam izostavio Hatema Ben Arfu i Karima Benzemu sa spiska igrača za predstojeće...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.