Hrvatska - Bog i sreća protiv boljeg

Izvor: Sportske.net, 26.Jun.2016, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska - "Bog i sreća protiv boljeg"

Komšije neutešne, selektor "objašnjava" poraz, igrači ne mogu da veruju da su ispali od rivala koji je "slabiji od Turaka i Čeha".

Fudbalska reprezentacija Hrvatske nije uspela sinoć da se plasira u četvrfinale Evropskog prvenstva, pošto je u Lensu izgubila od Portugala sa 0:1 posle produžetaka.

Nakon 90. minuta rezultat je bio 0:0, a pobedu Portugalu doneo je Rikardo Kvarezma u 117. minutu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
"Ovo je bila 120 minuta dobra reprezentacija Hrvatske protiv Portugala koji se branio s osam igrača iza lopte. Što je utakmica odmicala, to smo bili opasniji, ali nismo došli do željenog gola. Na kraju smo napravili jednu grešku visoko na njihovoj polovini i iz kontre primili gol. Fudbal se igra za golove, a oni su tu bili uspešniji", rekao je Čačić, prenosi Hina.

Na pitanje je li očekivao da će Portugal igrati defanzivno, on je odgovorio potvrdno.

"Ja sam i pre utakmice rekao da se oni nas plaše i zato sam očekivao defanzivni Portugal. Oni su pretili samo s Nanijem i Ronaldom, a mi smo ih u tome jako dobro osujetili izuzev tog poslednjeg minuta kada nas je ponela mogućnost da rešimo utakmicu pre penala. Gol je visio u vazduhu, a na kraju se dogodilo što se dogodilo", rekao je Čačić.

On se osvrnuo i na skorašnje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji u kojima će Hrvatska biti u grupi s Turskom, Islandom, Ukrajinom, Finskom i Kosovom.

"U Francuskoj smo odigrali četiri zaista vrhunske utakmice, šteta što nas nije pratio i rezultat. Čestitam igračima na zalaganju, htenju i kvalitetu. Sada nam preostaje da se odmorimo, jer nas za mesec i po dana čekaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Imamo tešku grupu, a samo pobednik ide dalje. Mi imamo i hendikep što ćemo dve domaće utakmice igrati bez navijača, ali nadam se da ćemo smoći snage i motiva da se izborimo za SP", rekao je Čačić.

Golman hrvatske reprezentacije Danijel Subašić takodje smatra da nije pobedila bolja ekipa.



"Bili smo bolji, ali to je fudbal. Nismo iskoristili svoje prilike i onda smo primili gol. Ponosni smo što smo svojim igrama na ovom EP vratili navijače, jer kada smo krenuli u Francusku niko nije bio uz nas",
rekao je Subašić.

Neutešan je bio i Marko Pjaca.



"Bili smo bolji čitavu utakmicu, a onda smo primili taj nesrećan gol. Ne znam šta da kažem, svima nam je žao. Hvala navijačima na podršci, žao nam je i zbog njih što nismo prošli dalje"
, rekao je Pjaca.

Iskusni Ćorluka nema visoko mišljenje o Portugalu.

"Oni su slabija ekipa od Turaka i Čeha, poraz boli, ali nije tako strašan kao onaj protiv Turske 2008.", kaže popularni "Čarli".

Domagoj Vida je bio fatalistički raspoložen.

"Bog nas nije hteo u četvrtfinalu, kao da smo ukleti. Lopta nije htela u gol. Teško je bilo u svlačionici, mnogo suza jer znamo da smo bolja ekipa", dodao je na kraju štoper "Vatrenih".

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.