Holandija ne ide na EP, BiH u baražu, Hrvatska direktno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija ne ide na EP, BiH u baražu, Hrvatska direktno

Fudbalska reprezentacija Holandije prvi put od 1984. godine neće igrati na Evropskom prvenstvu, pošto je večeras zauzela četvrto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Holandija je kao domaćin izgubila od Češke sa 3:2 i tako kvalifikacije završila iza današnjeg rivala, Islanda i Turske.

Češka je pobedom nad Holandijom zauzela prvo mesto u Grupi A, ispred Islanda, dok je Turska zahvaljujući porazu Holandije i pobedi nad Islandom zauzela treću poziciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali je izbegla baraž jer je najbolja trećeplasirana ekipa, zahvaljujući pobedi Kazahstana nad Letonijom.

Selekcija Hrvatske će igrati u Francuskoj, pošto je kao gost savladala Maltu sa 1:0, dok je Italija bila bolja od Norveške i dobila posle preokreta sa 2:1.

Hrvatska je zauzela drugo mesto u grupi, iza Italije, a ispred Norveške, koja će u baraž.

Bosna i Hercegovina se domogla baraža, večerašnjom pobedom u duelu sa direktnim rivalom Kiprom sa 3:2 u Nikoziji.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Holandija ne ide na EP, BiH u baražu

Izvor: Akter, 14.Okt.2015, 08:41

Fudbalska reprezentacija Holandije prvi put od 1984. godine neće igrati na Evropskom prvenstvu..Ona je zauzela četvrto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi...Holandija je kao domaćin izgubila od Češke sa 3:2 i tako kvalifikacije završila iza današnjeg rivala, Islanda i Turske...Češka je pobedom...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.