Dva zlata za srpske kanuistkinje

Izvor: RTS, 25.Jun.2017, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva zlata za srpske kanuistkinje

Srpske juniorke Nikolina Mijušković i Nikolina Milić trijumfovale su u kanuu dvokleku na 200 metara na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na Adi Ciganliji.

One su do zlatne medalje su stigle pošto su trku izveslale za 47.320 sekundi, to je čak sekund i po brže od drugoplasirane posade.
Srebrnu medalju osvojile >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su Arina Hočainova i Olga Aleksandrova iz Rusije (47.320), dok je bronza pripala Nataliji Truhanovi i Irini Vihruk iz Belorusije (48.940).
Nikolini Mijušković to je druga zlatna medalja na ovogodišnjem šampionatu.
Ona je odbranila titulu juniorske šampionke Evrope, pošto je ubedljivom vožnjom u finalu, sa sekund prednosti u odnosu na drugoplasiranu, trku završila za 50.588 sekundi.
Srebrna medalja pripala je Mađarici Bjanki Nađ (51.588), dok se bronzom okitila Arina Hočainova iz Rusije (51.688).
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.