Fantastični Printezis nosio Olimpijakos, Blažič i Bertans srušili Real

Izvor: Sportske.net, 05.Feb.2016, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantastični Printezis nosio Olimpijakos, Blažič i Bertans srušili Real

Odigrana su i poslednja dva meča u šestom kolu Top 16 faze Evrolige, a pobede su upisali Olimpijakos i Kaha Laboral.

Derbi je igran u Pireju, Olimpijakos je dočekao veoma jaku ekipu Himkija, a rezultat je bio po volji Olimpijakosa koji je konačno zabeležio pobedu nakon tri upisana poraza.

Himki je vodio tokom celog meča, sve do kraja treće četvrtine kada su domaći preokrenuli rezultat. Pobedu nisu ispuštali do samog kraja, vodili su i sa 8 poena >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prednosti, da bi na kraju slavili sa 86:75.

Printezis je postigao 30 poena, rekord karijere u Evroligi, imao je indeks 37. Heket je postigao 14, baš kao i Spanulis. Sa druge strane, Rajs je postigao 14, Ogastin 13.

U drugom meču Real Madrid je razočarao svoje navijače pošto je u španskom derbiju ponovo poražen. Nakon Barselone, bolji od Reala bio je i Kaha Laboral sa 77:68.

Gosti su vodili od kraja prve četvrtine kada su preokrenuli rezultat serijom 6:0, vodili tokom cele druge četvrtine od 3-8 poena prednosti, da bi u trećoj stigli i do 15 poena prednosti (56:41).

Real se donekle probudio, stigao do 64:63, ali nije mogao više od toga, prednost je samo porasla do kraja utakmice.

Serhio Rodrigez je, po nekom običaju, bio najbolji u Real Madridu sa 18 poena, Ernangomez je postigao 13, a ujedno su samo njih dvojica bili dvocifreni u Realu.

Sa druge strane, Kozer je imao 15 poena, Jaka Blažič 13, dok je Davis Bertans stigao do 11 poena.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.