EL: Laboral Kuća ‘odučila’ Real u Madridu, Olimpijakos preokretom do trijumfa

Izvor: HotSport.rs, 05.Feb.2016, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Laboral Kuća ‘odučila’ Real u Madridu, Olimpijakos preokretom do trijumfa

U preostala dva meča šestog kola TOP 16 faze Evrolige pobede su ostvarili Laboral Kuća i Olimpijakos.

U duelu španskih timova u Madridu Real je bio favorit, ali je Laboral Kuća još jednom potvrdila da poseduje kvalitet iako je mnogi često prerano otpisuju. Na Realovom terenu uspeli su da sruše tim Pabla Lasa i to ubedljivo, s obzirom da su toko m celog meča kontrolisali igru i rezultat.
Ključnu prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << gosti su stekli u drugoj i trećoj četvrtini, predvođeni Fabijanom Kozerom sa 15 i Jakom Blažčem sa 13 poena došli su do dvocifrene prednosti koju nisu ispuštali do kraja. U timu Reala jedini raspoložen bio je ‘Ćaćo’ Rodrigez sa 18 poena, dok je Hernangomez dodao 13 koševa.
U Atini je igran vrlo zanimljiv duel između Olimpijakosa i Himkija. Gostujući sastav je imao veliku prednost do sredine treće četvrtine, kada se tim iz Pireja probudio i na krilima Jorgosa Printezisa i Vasilisa Spanulisa došao do velikog preokreta i na kraju čak i ubedljive pobede.
Pomenuti Printezis ostvario je svoj rekord karijere sa 30 postignutih poena, a Spanulis i Danijel Heket su dodali po 14 poena. U poraženom taboru Ogastin je ubacio 13, Monja 12, a Dragić 11 poena.

Evroliga, rezultati:
Četvrtak:
Cedevita – Panatinaikos 60:78
Darušafaka – Crvena zvezda 69:66
Brose Baskets – Barselona 74:70
Unikaha – Lokomotiva 64:82
Petak:
Žalgiris – CSKA Moskva 59:94
Anadolu Efes – Fenerbahče 73:77
Real Madrid – Laboral Kuća 68:77
Olimpijakos – Himki 89:77


 

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.