Burusis MVP ACB Lige, Musli u drugoj petorci! (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Maj.2016, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burusis MVP ACB Lige, Musli u drugoj petorci! (video)

Centar Laboral Kuće izabran je za najkorisnijeg igrača španskog šampionata u sezoni 2015/2016.

Nakon što je uvršen u najbolju petorku Evrolige, što ga praktično čini najboljim centrom najjačeg kontinentalnog košarkaškog takmičenja, Janis Burusis je proglašen i za najkorisnijeg igrača španske ACB Lige.

Iskusni Grk je ove sezone prosečno postizao 12.9 poena, 7.1 skok i 1.6 asistencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i imao prosečan indeks korisnosti od 18.9.



Zanimljiva je činjenica da je, statistički gledano, najbolji igrač lige bio niko drugi nego naš Dejan Musli!

Naš nesuđeni reprezentativac je ove sezone prosečno postizao 13.8 poena (7), 7.4 skoka (1) i 1.9 za prosečan indeks korisnosti od 19.7!

Ipak, njegova Manresa je završila na nezavidnom 16. mestu što je sigurno i razlog zašto je MVP priznanje otišlo u ruke centra Laboral Kuće.

Burusis je i član najbolje petorke lige, u kojoj su se pored njega našli:

Plej - Serhio Rodrigez (Real Madrid)

Bek - Darius Adams (Laboral Kuća)

Krilo - Aleks Mumbru (Bilbao)

Krilnci Centar - Džastin Hamilton (Valensija)

Za drugu najbolju petorku izabrani su:

Plej - Tomaš Satoranski (Barselona)

Bek - Marko Popović (Fuenlabrada)

Krilo - Adam Hanga (Laboral Kuća)

Krilni centar - Gustavo Ajon (Real Madrid)

Centar - Dejan Musli (Manresa)

Za najboljeg asistenta lige proglašen je plejmejker Real Madrida Serhio Rodrigez koji je u proseku svojim igračima dodavao 6.1 asistenciju.

Titulu najboljeg strelca poneo je bek šuter Laboral Kuće Darius Adams sa prosekom od 17.2 poena po meču, dok je za najboljeg trenera proglašen trener Barselone Ćavi Paskval.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kruna sjajne sezone, Burusis MVP Endesa lige

Izvor: B92, 23.Maj.2016

Iskusni grčki centar Janis Burusis proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Endesa lige. Iskusni 32-godišnjak je u proseku beležio 12,9 poena, po čemu je bio tek 15. igrač lige. Uz to je dodavao i 7,1 skok, a imao je najbolji prosečni indeks korisnosti 18,9.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.