Banvit u finalu, Galata pod mačem! Neka Real, Fener i ostali što pre krenu po buduću zvezdu Evrolige

Izvor: MozzartSport.com, 18.Feb.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banvit u finalu, Galata pod mačem! Neka Real, Fener i ostali što pre krenu po buduću zvezdu Evrolige

Posle Bešiktaša pao i Galatasaraj, a opet je blistao spektakularni Amerikanac

U četvrtfinalu Bešiktaš, u polufinalu Galatasaraj! Banvit seče kao mačem najpopularnije turske klubove. Banvit je u finalu Kupa Turske posle još jedne velike pobede. Na krilima preokreta u poslednjoj četvrtini i još jedne sjajne partije Džordana Tiodora, Banvit je u polufinalu savladao Galatu - 71:68.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Pored četiri evroligaša i Bešiktaša koji blista u Ligi šampiona, očigledno je da Banvit zaokružuje veliku šestorku turske košarke. Ovaj tim po svemu prikazanom može da parira najboljim klubovima u Evropi i prava je šteta što ne igra u nekom jačem takmičenju od Lige šampiona...

Banvit je na poluvremenu vodio pet razlike, ali je Galata treću četvrtinu dobila sa 23:14 i došla nadomak pobede. Međutim, u poslednjem kvartalu je Banvit uzvratio istom merom i servirao rivalu sličan preokret za veliko slavlje.

Aposlutni heroj pobede je spektakularni Amerikanac Džordan Tiodor. Najbolji strelac i asistent turske lige je je strašnu formu nastavio i na Kupu Turske. Sa 20 poena je bio najbolji pojedinac u pobedničkom timu i nerešiva enigma za odrbanu Galate. Litvanac Orelik ga je ispratio sa 17 poena. Nekadašnji Partizanov prvotimac Edo Murić je ubacio pet poena. Kod Galate je najbolji bio Micov sa 13 poena, po 12 su ubacili Dibler, Tajus i Koksal.

U drugom polufinalu se večeras sastaju Anadolu Efes i Karšijaka.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.