Država odlučuje o lukama i fudbalskim klubovima

Izvor: S media, 13.Maj.2010, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država odlučuje o lukama i fudbalskim klubovima

Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas izjavio je danas da će Luka Beograd "ostati tamo gde jeste", ali da će o tome, kao i o pitanju vlasništva nad fudbalskim klubovima "Crvena Zvezda" i "Partizan", odlučivati država.

"Namena Luke Beograd je po generalnom planu i po svemu takva da luka ostaje gde jeste i u ovom trenutku ne postoji nikakva mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da se to na bilo koji način menja", rekao je Djilas novinarima u hotelu "Hajat".

"Sve aktivnosti luke se dešavaju upravo na onom delu gde jeste luka, a okolo se nalaze razni magacini i skladišta za koje mislim da im nije mesto u tom delu Beograda, a kako će dalje izgledati lučka delatnost u celoj Srbiji zavisiće od novog Zakona o lukama, koji treba da donose država", rekao je Djilas i dodao da je "u ovom trenutku deo koji je lučki takav, a da delu zemljišta koji je okolo može da se menja namena".

On je napomenuo da ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Luka Beograd u privatnom vlasništvu dodajći da je "trebalo možda prvo doneti Zakon o lukama pa onda prodavati luke u Srbiji".

"Mislim da bi bilo sjajno da najveća evropska luka, nemačka Duisport, koja je pokazala zainteresovanost, dodje i napravi zajedničko ulaganje sa pančevačkom lukom Dunav. To je samo 10 kilometara od centra Beograda i ako se to desi onda možemo da pričamo šta je dalji interes glavnog grada", dodao je gradonačelnik.

Govoreći o takodje aktuelnim temama -vlasništvu u sportskim klubovima, Djilas je kazao da država, a ne grad, treba da donese odluku po pitanju vlasništva u fudbalskim klubovima u Srbiji- da li će biti privatno vlasništvo ili će biti primenjen neki drugi model.

"Mislim da je mnogo veći problem i 'Zvezde' i 'Partizana' ponašanje huligana na stadionima i kada se to bude rešilo grad je otvoren za svaki projekat, koji treba da omogući razvoj sporta i u kome može da participira", naglasio je Djilas.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država odlučuje o "Luci Beograd", "Zvezdi" i "Partizanu"

Izvor: RTS, 13.Maj.2010

Dragan Đilas izjavio da će "Luka Beograd" ostati tamo gde jeste, ali da će o tome, kao i o pitanju vlasništva nad fudbalskim klubovima "Crvena Zvezda" i "Partizan", odlučivati država. ..Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da će Luka Beograd "ostati tamo gde jeste", ali da će...

Nastavak na RTS...

Đilas: Luka Beograd gradu, a Partizan i Zvezda državi

Izvor: Vesti-online.com, 13.Maj.2010

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da će Luka Beograd "ostati tamo gde jeste", ali da će o tome, kao i o pitanju vlasništva nad fudbalskim klubovima "Crvena Zvezda" i "Partizan", odlučivati država..."Namena Luke Beograd je po generalnom planu i po svemu takva da luka ostaje gde...

Nastavak na Vesti-online.com...

Država odlučuje o Luci i klubovima

Izvor: B92, 13.Maj.2010

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da će Luka Beograd "ostati tamo gde jeste", ali da će o tome odlučivati država..."Namena Luke Beograd je po generalnom planu i po svemu takva da luka ostaje gde jeste i u ovom trenutku ne postoji nikakva mogućnost da se to na bilo koji način...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.