Čovek ptica sleće u domaće bioskope od 5. marta! (VIDEO)

Izvor: Story, 04.Mar.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek ptica sleće u domaće bioskope od 5. marta! (VIDEO)

Ne propustite crnu komediju Alehandra Gonzalesa Injaritua koja je nagrađena sa 4 Oskara!

foto: Promo

Novi film meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua Čovek ptica, u kojem glavnu ulogu tumači Majkl Kiton, na ovogodišnjoj dodeli Oskara osvojio je četiri Oskara! Nagrađen je u kategorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << - režija, originalni scenario, fotografija (kamera), najbolji film godine. Bioskopska publika širom zemlje biće u prilici da ga vidi od 5. marta!

Majkl Kiton u filmu Čovek ptica tumači lik ostarelog glumca, koji pokušava da povrati slavu i postavi predstavu na Brodveju O čemu pričamo kada pričamo o ljubavi  ( zasnovanu na romanu Rejmonda Karvera). Proganja ga lik filmskog superheroja Birdman-a koji ga je proslavio na početku karijere. U danima i noćima do otvaranja, nastavlja da se bori sa svojim egom i pokušava da povrati svoju porodicu, karijeru i sebe.

Nije slučajno što glavu ulogu tumači upravoj Majkl Kiton čiju karijeru je takođe obeležila uloga superjunaka – Betmena, a koji poslednjih godina nije imao zapaženijih uloga. Pored Kitona, Injaritu je okupio izuzetnu glumačku ekipu - Edvarda Nortona, Zaka Galifijanakisa, Emu Stoun i Naomi Vots.

Čovek ptica predstavlja neobičan preokret u Injarituovoj  karijeri, ne samo što je rediteljeva prva komedija, već je i tehnički zahtevan budući da je sastavljen iz veoma dugih kadrova neprimetno montiranih kako bi delovalo da je ceo film jedan neprekinut kadar. Podvig bi, naravno, bio nemoguć bez direktora fotografije, sjajnog Emanuela Lubeckog, zaslužnog za filmove poput Sleepy Hollow Tima Bartona, Tree of Life Terensa Malika i Gravity Alfonsa Kuarona, za koji je dobio Oskara.

Meksički reditelj slavu i ugled stekao je zahvaljujući potresnim dramama, filmovima tzv. trilogije smrti: Amorres peros, 21 grams, Babel, kao i filmom Biutiful.

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.