Brankica Stanković dobitnica novinarskog Oskara

Izvor: Story, 29.Okt.2014, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brankica Stanković dobitnica novinarskog Oskara

Za autorku Insajdera Brankicu Stanković i još dve novinarke iz SAD i Konga, dobitnice Nagrade za hrabrost, posle Njujorka priređen je prijem u Los Anđelesu, kojem su prisustvovali gosti iz Holivuda, dok je ceremoniju vodila Olivija Vajld

 Međunarodna ženska medijska fondacija izabrala je Brankicu Stanković u vrlo oštroj konkurenciji budući da samo tri novinarke iz celog sveta dobijaju ovu prestižnu godišnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << nagradu, pozatu i kao novinarski Oskar.

Na ceremoniji koju je vodila holivudska glumica Olivija Vajld, Brankica Stanković je istakla da će nastaviti da radi kao i do sada kako bi sopstvenim primerom kolegama novinarima pokazala da nema zabranjenih tema i nema granica kada želite nešto da postignete.

Nagrada za hrabrost u novinarstvu je priznanje za novinarke koje se izdvajaju po izuzetnoj hrabrosti, jer su suočavanjem sa opasnošću i preživljavanjem opasnosti da bi otkrile istinu, otvorile vrata za žene iz celog sveta da bi se i njihov glas čuo i  bile primer za buduće narastaje, navodi se izmedju ostalog u obrazloženju nagrade.

- Insajder već deset godina ima isti slogan: Postoje pitanja koja se ne postavljaju, odgovora koji se ne čuju i granica koje se ne prelaze. Tu počinje Insajder. Mislim da je to važna poruka za sve novinare u svetu. Zato sto u svakoj zemlji uvek postoji neko ko zeli da pokuša da spreči da se istina otkrije - dodala je Brankica Stanković.

Aleksandra Trover , izvršna potpredsednica Este Loder Kompanije dobila je nagradu za liderstvo, a Arva Dejmon, ratna dopisnica CNN-a i Solanž Lusiku Nsimir, urednica lista L Suveren iz Konga, pored Brankice Stanković,  ovogodišnje su dobitnice Nagrade za hrabrost.

Brankica  Stanković je u obracanju istakla i kako joj je još veća čast što je dobila ovu nagradu, jer je svesna da je vrlo teško privući pažnju svetske javnosti na ono što radiš, posebno ako dolaziš iz zemlje koja ima stanovnika kao dva Los Anđelesa.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.