Brankica sa gostima iz Holivuda

Izvor: B92, 29.Okt.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brankica sa gostima iz Holivuda

Dobitnice prestižne međunarodne Nagrade za hrabrost među kojima je i Brankica Stanković posle dodele u Njujorku, bile su i na ceremoniji u Los Anđelesu.

Međunarodna medijska fondacija organizovala je ovaj događaj kako bi ovogodišjne dobitnice predstavila američkoj zapadnoj obali, odnosno gostima iz Holivuda.

Prestižno priznanje za hrabrost, u SAD poznato kao novinarski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oskar, ove godine su dobile i Arva Dejmon, ratna dopisnica CNN-a I Solanž Lusiku, urednica lista La Suveren iz Konga.

Ceremoniju je vodila holivudska glumica Olivija Vajld, inače ćerka poznatih novinara.

Međunarodna medijska fondacija navodi u obrazloženju da je nagrada namenjena novinarkama koje su se istakle hrabrošću I rizikovale svoj zivot tragajući za istinom. Tri dobitnice svake godine biraju se iz celog sveta kao primer za buduće generacije, navodi se takođe u obrazloženju.

Misija ove organizacije je promocija slobode medija.

"Insajder već deset godina ima isti slogan: Postoje pitanja koja su zabranjena, odgovori koji ne smeju da se čuju, granice koje se ne prelaze. Tu počinje Insajder. Mislim da je to važna poruka za sve novinare u svetu. Zato što u svakoj zemlji uvek postoji neko ko želi da pokuša da spreči da se istina otkrije", rekla je Brankica Stanković.

Nagrada za hrabrost ove svetske fondacije retko je odlazila novinarima u Evropi i regionu i uglavnom je dodeljivana za izveštavanje iz ratnih zona. Brankica Stanković je istakla da je svesna da je vlo teško privući pažnju svetske javnosti ako dolaziš iz zemlje koja ima stanovnika koliko dva Los Anđelesa.

"Nastaviću da radim kao što sam radila i do sada, kako bih sopstvenim primerom kolegama novinarima pokazala da nema zabranjenih tema i nema granica kada želite nešto da postignete. Činjenica da svi vi sedite ovde danas i pružate mi podršku mnogo će mi značiti u budućem radu. Ova nagrada je obaveza i ohrabrenje da svoj posao ubuduće radim još bolje", rekla je ona.

Pored tri nagrade za hrabrost izvršna potpredsednica "Este Loder kompanije" Aleksandra Trover dobila je nagradu za liderstvo.

Međunarodna ženska medijska fondacija, koja dodeljuje ove nagrade, slavi 25. godišnjicu postojanja, odnosno četvrt veka u radu na podršci i jačanju uloge žena u informativnim programima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.