Stefanović o skandalu sa ulaznicama: U slobodnoj prodaji bilo 107 kompleta karata

Izvor: Blic, 03.Mar.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović o skandalu sa ulaznicama: U slobodnoj prodaji bilo 107 kompleta karata

Za Dejvis kup meč između Srbije i Hrvatske u Kraljevu, štampano je 3.228 kompleta karata, od čega se 107 našlo u slobodnoj prodaji, dok bi 190 kompleta trebalo da budu pušteno u prodaju na dan meča, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da je policija intenzivno radila prethodnog dana i noći i obavila razgovore sa ljudima iz Teniskog saveza Srbije, Međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teniske federacije, Grada Kraljeva i drugima, u vezi sa spornom prodajom ulaznica.

Ministar je naveo da se došlo do saznaja da je ukupno štampano 3.228 kompleta karata, s tim što je Teniski savez Srbije bio u obavezi da dodeli 800 kompleta karata Međunarodnoj teniskoj federaciji i Teniskom savezu Hrvatske.

Prema rečima Stefanovića, 2.428 kompleta karata je bilo namenjeno prodaji, od čega se 107 našlo u prodaji, dok je 190 kompleta trebalo da budu pušteno u prodaju na dan meča. Preostali 2.131 komplet karata dat je pravnim i fizičkim licima, dodao je Stefanović.

Zbog mogućih malverzacija sa ulaznicama za Dejvis kup meč između Srbije i Hrvatske u Kraljevu, podigla se velika prašina i to nakon što su "rasprodate" za svega 13 minuta i veliki broj Kraljevčana, koji je skoro celu noć stajao u redu, ostao je praznih ruku.

Nezadovoljstvo tom činjenicom po dolasku u Beograd izneo je i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

"Izuzetno sam razočaran. Da karte nestanu posle 13 minuta to je prosto nemoguće. Ustvari, moguće je ako pustite samo 50 kompleta u slobodnu prodaju, a pritom na internet sajtu, gde je pisalo da će takođe moći da se kupe, uopšte ni ne budu puštene. Na kraju je ispalo da je sve rasprodato, a prodaja nije ni počela. Jasno je da je tu neko učinio krivičnu radnju i neko za to mora apsolutno da odgovara", ranije je izjavio Djoković za "Blic".

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igra se u Kraljevu od 6. do 8. marta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.