Zvezdo, znaš ti kako se postaje šampion: Izađeš na teren i pobediš!

Izvor: MozzartSport.com, 26.Jul.2016, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdo, znaš ti kako se postaje šampion: Izađeš na teren i pobediš!

Prvi put ove sezone Zvezda ne mora da juri rezultat i hazarderskom postavkom u kojoj je poslednja linija postavljena na 45 metara od gola igra na sve ili ništa. Zvezda je sada u situaciji da bude lovac

"Znaš ti kako se postaje šampion. Izađi na teren i pobedi", citat iz ostvarenja Nebeska udica biće u ušima igrača Crvene zvezde uoči večerašnjeg okršaja sa Ludogorecom (20.00, TV Sport klub). Možemo da se oslonimo na stereotipne izjave o tome kako je ovo meč kao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i svaki drugi, možemo i da konstatujemo kako će za crveno-bele život ići dalje i posle dvomeča sa skupocenom četom iz Razgrada. Ali da se ne lažemo i da pogledamo pravo istini u oči: Crvena zvezda igra najvažniji meč u istoriji još od onih duela sa Glazgov Rendžersom 2007. godine. Uostalom, tada je bila i poslednji put učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona.

Da pogledamo još malo istini u oči: susret u Bugarskoj dolazi u nevreme za crveno-bele. Nema u igri našeg šampiona trouglova, nema tandemske igre, nema automatizma, nema spartanske fizički zategnutosti kod novajlija. Međutim, oni kojima je srce obojeno u crveno-belo veruju da ima osnovog fudbalskog parametra - kvaliteta da se odupre petostrukom uzastopnom šampionu Bugarske.

►MOZZART KVOTE: 1 (1,75), X (3,35), 2 (4,70)

Nosiće mnogo simbolike meč u Razgradu. Pisali smo o tome da je evropska Zvezda počela da tamni u Bugarskoj, tokom one tragične utakmice sa Sampdorijom, i da je vreme da se krug fudbalske sudbine zatvori... Pozitivan rezultat iz Razgrada predstavljao bi pogonsko gorivo za kompletan klub, a da ne govorimo o finansijskim benefitima... Ako Crvena zvezda sačuva glavu na ramenima u Razgradu jednim udarcem ubiće više muva. Pre svega će skratiti preko potrebno vreme za slaganje pobedničkog mozaika, jer bi tim u tom slučaju bio nakrcan samopouzdanjem. A evropska scena trpi samo takve klubove.

Sa fudbalske strane Ludogorec ima dovoljno aduta da kazni sve greške u Zvezdinoj igri, da surovo ekspolatiše Ahilove pete sistema srpskog šampiona. Mnogo se prethodnih dana pisalo o ranjivosti Zvezdine odbrane, ali ključ uspeha u Razgradu možda se nalazi u rukama dvojice vezista Mičela Donalda i Damjana le Taleka.

Prošle godine su igrali sjajno, povremeno delovali kao švajcarski sat, manevristi sposobni da poput šahovskih velemajstora predvide tri naredna poteza rivala. Ovu sezonu počeli su stidljivo - da ne kažemo slabo. A upravo bi Le Talek i Donald trebalo da skrate prostor brazilskom velemajstoru Marselinju. Njima ova utakmica treba da posluži kao potvrda mogućnosti da su zreli za veliku scenu. Jer dominacija samo i isključivo u Srbiji, a nedorečene partije u Evropi nekako su ekvivalente vojničkim uniformama bez oficirskih šinjela. Važi to i za ostale strance, ali Donald i Le Talek su već dugo u klubu sa orelom igrača koji moraju da pokupe pokidane niti Zvezdine igre i od nje naprave gvozdeni puk...

A ne mekanu družinu koja neće biti u stanju da odgovori na uigranost i kvalitet Ludogoreca...

SPECIJAL: CRVENA ZVEZDA U GRUPNOJ FAZI LIGE ŠAMPIONA - 5,50

Meč u Bugarskoj biće zanimljiv i iz još jednog razloga. Prvi put u ovoj sezoni Crvena zvezda ne mora da juri rezultat i hazarderskom postavkom u kojoj je poslednja linija postavljena na 45 metara od gola Kahrimana igra na sve ili ništa. Zvezda je sada u situaciji da bude lovac i lovi greške rivala, a u toj varijanti veliki su aduti u poslednje vreme neefikasni Ugo Vijeira i srbobranski majstor fudbala Aleksandar Katai.

Najbolji igrač Zvezde je na treningu delovao prilično rasploženo. Posle uvodnog zagrevanja njegov prvi šut završio je u rašljama. Možda je to nagoveštaj da će to biti još jedna velika noć Aleksandra Kataija. A i Crvene zvezde.

LUDOGOREC - CRVENA ZVEZDA

(20.00, TV Sport Klub)


Razgrad;

Stadion: Ludogorec Arena;

Kapacitet: 8000;

Sudija: Martin Strongbertson (Švedska);

LUDOGOREC (4-2-3-1): Stojanov - Minev, Moci, Plastun, Natanijel - Đakov, Saša, Lukoki, Marselinjo, Vanderson - Keseru;

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman - Cvetković, Fibel, Rendulić, Ibanjez - Le Talek, Donald, Srnić, Katai, Kanga - Vijeira.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.