Zvezdina šansa koju ne sme da ispusti - Ranjeni lav jeste opasan, ali može biti i lak plen!

Izvor: MozzartSport.com, 21.Nov.2014, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina šansa koju ne sme da ispusti - Ranjeni lav jeste opasan, ali može biti i lak plen!

Posle ravno šest nedelja, crveno-beli ponovo napadaju četu Ergina Atamana. Cilj je jasan - obezbediti plasman u drugu rundu

Košarkašima Crvene zvezde put do TOP 16 faze otvara se kao po narudžbini! Nakon što je Olimpijakos doveo Valensiju na prag ispadanja iz trke za drugu fazu, a Neptunas dobio Laboral Kuću, klubu sa Malog Kalemegdana posao je daleko lakši nego što je to bio pre samo dva kola! Ali, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mesta za opuštanje nema. Posle dominantne partije i urušavanja Kuće u Vitoriji, crveno-bele čeka još jedan veliki izazov i možda najteže gostovanje posle Atine - u Istanbulu posrnulom Galatasaraju (19.00)!

Nisu turski Lavovi ono što su im kritičari predviđali pred početak sezone - tim koji će se boriti za sam vrh Starog kontinenta! Daleko od toga. Od samog starta takmičarske godine brojni problemi potresaju ekipu Ergina Atamana - ogromni finansijski problemi, o kojima se poslednjih dana sve više priča, a zbog kojih su svi stranci (Džavaji, Arojo, Micov, Pocijus...), praćeni pojedinim domaćim igračima (Arslan, Aldemir) zapretili odlaskom. Posle poraza od Fenerbahčea u velikom istanbulskom derbiju žica je pukla i treneru Atamanu, koji je žestoko opleo po svojim učenicima, a potom vrlo brzo otpustio Jana Vujukasa i doveo Skota Hopsona (neće igrati protiv Zvezde). Podsetimo, zbog nedoličnog ponašanja sličnu sudbinu doživeo je i Partizanov dželat Nolan Smit. Da muka bude još veća, pred možda i najvažniji evroligaški okršaj Galatasaraj je ostao bez dvojice ponajboljih igrača - Martinasa Pocijusa i Vladimira Micova, koji će u narednom periodu odmarati zbog težih povreda. Da ona stara izreka - muka muku stiže - definitivno ima smisla govori i poslednji ispad, koji su turski mediji otkrili - tuča na treningu, u režiji Nejtana Džavajia i Karlosa Aroja.

Ergin Ataman se povodom svih ovih dešavanja nije oglašavao, niti je davao izjavu povodom predstojećeg duela sa Zvezdom. Verovatno je svoju pažnju maksimalno usmerio ka gašenju požara, koji u svlačionici najpopularnijeg turskog kluba bukti već mesecima...

Ekipa Dejana Radonjića do sada je pokazala košarkaškoj Evropi kako se rivali melju granitnom odbranom. A tu leži ključ uspeha i protiv Galatasaraja! Beograđani će protiv istanbulskog giganta morati da upotrebe recept iz Kombank Arene od pre tačno šest nedelja - da izoluju Aroja i Ercega svedu na pristojan broj poena! Ako to budu odradili, baš kao i u srpskoj prestonici pre nepuna dva meseca - prolaz u TOP 16 fazu postaće realnost! Jer, do kraja će biti potrebna samo još jedna pobeda iz četiri utakmice (Zvezda igra protiv Laborala i Neptunasa kod kuće) da se definitivno overi mesto u drugoj fazi, a svaki trijumf više crveno-bele stavlja u daleko bolji položaj.

"Idemo u Tursku sa velikom željom da iznenadimo Galatasaraj. Pokazali smo da možemo da odigramo dobro protiv jakih ekipa i napravimo brejk. Spremni smo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže, iako znamo da neće biti nimalo lako", rekao je Dejan Radonjić, verovatno svestan činjenice da u protivničkim redovima ne cvetaju ruže.

Naravno, situacija koja vlada u svlačionici Galate ne sme da zavara srpskog vicešampiona - već da bude da bude motiv više da se napravi još jedan veličanstveni podvig i upiše najvažnija evropska pobeda u gostima! Čak i da igra u punom sastavu, Galatasaraj nije bauk! To se videlo u Kombank Areni, gde su gosti iz Turske delovali potpuno izgubljeno, a uz to su bili potpuno nadigrani.

Sticajem okolnosti i opuštanjem u poslednjoj Zvezda je 20 koševa viška uspela da prokocka i granica je sada osam poena - zlata vrednih poena, koju rival ne sme da pređe ni po koju cenu.

Galatasaraj je spreman da se sveti, ali i da "produva" ventile posle svih nedaća koje su zadesile klub poslednjih nedelja, pišu turski mediji. Ali, znajući ćud stranih igrača, posebno onih koji nisu sa Starog kontinenta, ne bi bilo nikakvo čudo i kada bi pružili najlošije partije u ovoj sezoni.

Bilo kako, Zvezda ima rivala sateranog u ćošak. Pitanje je samo - ima li dovoljno smelosti i hrabrosti da dokrajči Turke na terenu koji još uvek nije osvojen ove sezone i vrati se kući s kompletnim plenom...

Odgovor ćemo dobiti već oko 21 čas...

(FOTO: MN Press, Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.