Zvezda ne prati trendove - Po ovome su crveno-beli jedinstveni u Evroligi!

Izvor: Sportske.net, 22.Okt.2016, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ne prati trendove - Po ovome su "crveno-beli" jedinstveni u Evroligi!

Košarkaši Crvene zvezde mts su sinoć došli do prvog trijumfa u novoj sezoni Evrolige, evo po čemu su Radonjićevi puleni jedinstveni u najjačem evropskom takmičenju.

Zvezda je u Istanbulu bila bolja od Galatasaraja, više o samom susretu OVDE.

Sjajan je bio Marko Simonović, ali zasluge nose svi Zvezdini igrači koji su kročili >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na parket u "Abdi Ipekči" areni.

Podatak koji je na našim prostorima poznat je da Crvena zvezda mts u svojim redovima nema nijednog stranca, a sa takvom postavom je savladan Galatasaraj, koji recimo ima 9 igrača koji nisu iz Turske.

Iako je Dženkins očigledno Amerikanac, on poseduje i sprski pasoš pa se ne vodi kao stranac, te kada pogledamo listu na kojoj je precizirano koliko stranaca broji svaka EL ekipa ove sezone, Zvezda zaista odskače.

To što ima Zvezda, roster od gotovo isključivo domaćih igrača, nema nijedna ekipa u Evroligi, najmanje stranaca posle Crvene zvezde mts ima Žalgiris, a čak ih i oni imaju pet!

Na listi dominira Baskonija sa čak 12 igrača koji nemaju španski pasoš, a odma iza njih su dva preostala španska predstavnika Real i Barsa sa 11 odnosno 10 stranaca.

Zaista je fascinantno da je Zvezda u 16 ekipa Evrope bez ijednog stranca, ali to je još jedan dokaz da je Srbija zaista "zemlja košarke".

Странци

Кућа 12

Реал 11

Барса 10

Галата 9

Фенер 9

Бамберг 8

Догуш 8

Ефес 8

Армани 8

ЦСКА 7

Макаби 7

Уникс 7

Оли 6

ПАО 6

Жалгирис 5

ЗВЕЗДА 0 pic.twitter.com/cd3xGjBBmZ

— Александар Ковачевић (@Aleksandar_MCZ) October 22, 2016
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.