Vestionline predstavljaju rivale Zvezde u Top 16!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2014, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestionline predstavljaju rivale Zvezde u Top 16!

Crvena zvezda je u prvoj fazi Evrolige prošla "sito i rešeto", ali pakao je tek očekuje u Top 16. Rivali za poštovanje i sigurno sedam utakmica u dupke punoj "Areni". Španski "titani" Barselona i Real, šampion Evrope Makabi, omraženi Galatasaraj i Panatinaikos, nemačka Alba i najbolja litvanska ekipa Žalgiris protivnici su četi Dejana Radonjića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Real Madrid, Barselona, Makabi i Panatinaikos zajedno imaju čak 22 trofeja namenjenog najboljem u Evropi, pa je jasno na kakvu imperiju su se nameračili crveno-beli. Vestionline predstavljaju protivnike Zvezde u drugoj fazi najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

REAL MADRID je drugi najefikasniji tim Evrolige, a istovremeno je drugi po broju indeksnih poena. Četa Pabla Lasa završila je posao u A grupi sa osam pobeda i dva neuspeha, najviše zahvaljujući Serhiju Rodrigezu i njegovom imenjaku Ljulju, koji su odlično razigravali Rudija Fernandeza, Janisa Burusisa i ubitačnog šutera Džejsija Kerola. Vicešampion je sa prvog mesta prošao među 16 najboljih i rešen je da ove sezone ode stepenik više i osvoji prestižni trofej.

BARSELONA je kao prvoplasirana završila grupu C. Ekipu trenera Ćavija Paskvala odlikuje timska igra, u kojoj svaki put odskoči drugi pojedinac. Uglavnom su to bili Marselinjo Uertas i Ante Tomić, ali ogroman doprinos pružili su Dešon Tomas i Džastin Doelman. Šta tek reći za veterana Karlosa Navarao, koji kada ima svoje veče, može da "ubije" rivale. Ekipa za F4.

MAKABI nije mogao da zadrži korak za moskovskim gigantom CSKA, pa je grupu B okončao sa sedam pobeda i tri neuspeha. Glavne opcije trenera Gaja Gudesa su Devin Smit i Džeremi Pargo, koji su izneli najveći teret u dosadašnjem toku sezone. Kada se njima pridoda snaga pod obručima, koju demonstrira Sofoklis Skorcijanitis, jasno je da Zvezdu čeka veliki problem. Tim pre, što je "ponos Izraela" prošle sezone pokazao da ima recept za gorostasa Beograđana Bobana Marjanovića.

PANATINAIKOS je kao trećeplasirani završio grupnu fazu, iza Barselone i Fenerbahčea, sa pet pobeda i pet poraza. Kao i Makabi, minule sezone je izvojevao dva trijumfa nad crveno-belima, uprkos "toploj dobrodošlici" i frenetičnom navijanju "delija" u "Pioniru". Osim zaštitnog znaka kluba, Dimitrisa Dijamantidisa, opasnost preti od plejmejkera Ej Džej Slotera, koji se potpuno opustio i iskoristio minutažu nastalu povredom bivšeg organizatora Crvene zvezde Demarkusa Nelsona. Džejms Gist i Esteban Batista su, takođe, kadri da zaustavi nalete Luke Mitrovića i društva.

GALATASARAJ je, svakako, najnepoželjniji rival za crveno-bele u ovom trenutku. Incidenti sa tragičnim ishodom na međusobnom susretu u Istanbulu još nisu arhivirani, pa je pitanje kako će se zbog novonastale mržnje dveju navijačkih grupa uopšte odigrati još jedan dvomeč. Istanbulski tim je četvrtom pobedom zauzeo četvrto mesto, zbog boljeg međusobnog skora sa Neptunasom. Udarna igla Galate je srpski internacionalac Zoran Erceg, a veliku podršku ima u odličnom plejmejkeru Karlosu Aroju.

ALBA je tim koji sa klupe predvodi legenda Crvene zvezde Saša Obradović. Okosnicu tima iz Berlina, koji je skrenuo pažnju na sebe jesenas kada je pobedio šampiona NBA San Antonio u prijateljskom susretu u Berlinu, su Amerikanci Džemal Meklin, Aleks Renfro i Klif Hemonds. Tu su i dvojica Hrvata, Leon Radošević i Marko Banić.

ŽALGIRIS je tim koji ove sezone igra potpuno atipično u odnosu na ono što je pokazivalo prethodnih sezona na Starom kontinentu. Od njih smo navikli brzu tranziciju, uz dosta šuteva. Ove sezone u taboru ekipe iz Kaunasa prednjači Džejms Anderson sa 16 poena i šest skokova po meču, dok uz njega ozbiljniju pretnju za protivnike predstavlja Paulius Jankunas.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezdina grupa nije bauk - Misija TOP 8 može da počne!

Izvor: Sportske.net, 20.Dec.2014, 00:05

Crvena zvezda Telekom od večeras zna šta je čeka u TOP 16 fazi Evrolige. Broj trofeja koje su rivali iz grupe "E" osvajali u svojim zemljama i na internacionalnim takmičenjama uteruje strah u kosti a kada se bolje pogleda - Zvezda ima čemu da se nada.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.