UŽIVO: Zvezda povela iz penala

Izvor: Mondo, 25.Okt.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Zvezda povela iz penala

Crvena zvezda i Donji Srem na "Marakani" igraju utakmicu 10. kola JSL. Meč počeo sa zakašnjenjem zbog nestanka struje.

Fudbaleri Crvene zvezde u 10. kolu igraju protiv Donjeg Srema na "Marakani".

Crveno-beli će protiv rivala koji ih je dosta mučio prethodnih sezona pokušati da se iskupe za poraz u "večitom" derbiju pre nedelju dana.

Trener Nenad Lalatović odlučio je da ostavi na klupi mladog Luku Jovića, najmlađeg debitanta u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mečevima Crvene zvezde i Partizana, koji je zbog dva promašaja označen kao tragičar utakmice u Humskoj, ali će za razliku od većine ranijih mečeva igrati sa dvojicom napadača - Đorđem Rakićem i Đorđem Despotovićem.

Prvi put u startnoj postavi šansu će dobiti Aleksandar Katai, o čijoj se motivaciji dosta pričalo proteklih dana...

Povezane vestiIntervju sa Stefanom Đorđevićem

Veliko iznenađenje je ime Stefana Đorđevića u "prvih 11", koji menja suspendovanog Nikolu Mijailovića. Očekivalo se da mesto kapitena zauzme Nikola Antić, ali je Lalatović odlučio da šansu ukaže momku kojeg je doveo iz Voždovca, pre nego omladinskom reprezentativcu Srbije koji je na "Marakanu" stigao iz Rada.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Pečnik, Pavićević, Lazić, S. Đorđević - Ristić, Bosančić, Lazović, Katai - Rakić, Despotović.

DONJI SREM: Belić - Punoševac, Lakić-Pešić, Prljević, Lakićević - Ožegović, Bukorac - Krunić, Stanisavljević, Zec - Spalević.

Duel na "Marakani" počeo je sa dvadesetak minuta zakašnjenja zbog nestanka struje.

TOK UTAKMICE:

Foto: MN Press


- GOL, Crvena zvezda od 35. minuta vodi pogotkom Nejca Pečnika iz penala.

- Penal za Crvenu zvezdu u 34. minutu! Lazović je prošao i proigrao Rakića, koji je posle driblinga šutirao, a kapiten gostiju Marko Prljević rukom blokirao loptu. Sudija Nenad Đokić pokazao je na belu tačku.

- Bravo za pokušaj Spalevića u 31. minutu! Iznenada se našao u kontri, ali mu je blizu bio defanzivac Zvezde, pa je iskusni napadač pokušao udarcem sa više od 30 metara. Nije Rajković imao težak posao da zaustavi loptu, ali je svakako nešto što se retko viđa na našim terenima.

- Oslobodili su se domaći igrači pritiska gostiju, tako da se težište igre prebacilo na polovinu Donjeg Srema. U toku je 30. minut.

- Najbolja šansa za crveno-bele u dosadašnjem toku meča viđena je u 25. minutu, kada je Rakić šutirao glavom posle centaršuta iz kornera, ali pored gola.

- Obrukao se Darko Spalević u 18. minutu pred golom Zvezde. Odlično je prošao po desnoj strani i centrirao Lakićević, ali je iskusni napadač promašio loptu u sredini kaznenog. Bila je to odlična šansa za goste...

- Tražili su gostujući igrači penal u 12. minutu pošto je posle centaršuta Zeca iz prekida Pečnik malo glavom, malo rukom uspeo da izbaci loptu iz svog kaznenog, ali se nije čula pištaljka sudije Đokića. Nije to bila gol-šansa, ali je svakako momenat o kojem će se pričati...

- Bolje i ofanzivnije u meč su ušli igrači Donjeg Srema. Barem što se tiče prvih 10 minuta.

- Samo dva minuta posle Bukorca pokušao je i Rade Krunić, "nesuđeno" pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku. Šutirao je iz okreta, ali je Rajković bio dobro postavljen.

- Posle mirnih pet minuta usledile su i dve šanse. Prvo je Lazović centrirao pred gol gostiju, ali su defanzivci Donjeg Srema dobro reagovali i omogućili saigračima iz napada kontru, koju je Bukorac završio udarcem sa više od 25 metara. Snažno, ali pored gola.

- Utakmica je počela. Meč sudi Nenad Đokić iz Užica.

- Struja je došla, igrači će uskoro na teren...

- Utakmica na "Marakani" počeće sa zakašnjenjem, pošto na stadionu nema struje zbog kvara na trafo stanici.

- Crvena zvezda je trenutno treća na tabeli sa 20 bodova, a Donji Srem deseti sa 11 bodova. Domaćin iza sebe ima poraz i remi, a gosti dva poraza.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Zvezda vodi, a moglo je da bude i nerešeno!

Izvor: Mondo, 25.Okt.2014

Crvena zvezda i Donji Srem na "Marakani" igraju utakmicu 10. kola JSL. Meč počeo sa zakašnjenjem zbog nestanka struje...Fudbaleri Crvene zvezde u 10. kolu igraju protiv Donjeg Srema na "Marakani"...Crveno-beli će protiv rivala koji ih je dosta mučio prethodnih sezona pokušati da se iskupe za poraz...

Nastavak na Mondo...

Lalatović: Igrači, sram da vas bude! Ne tebe Ristiću

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2014

Trener Crvene zvezde oštro po Aleksandru Kataiju..Nema izgovora – Crvena zvezda je protiv Donjeg Srema igrala očajno! Svestan je toga i trener Nenada Lalatovića, koji je izgubio strpljenje za neke "zvezde" u timu. Pre svih za Aleksandra Kataija..."Katai nije igrač od ranije", jasno je Lalatović...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.