Simonović o meču s Fenerom: Klasik! Kao da smo igrali finale...

Izvor: MozzartSport.com, 19.Jan.2017, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simonović o meču s Fenerom: Klasik! Kao da smo igrali finale...

"Protiv Makabija imamo svojih šansi", konstatovao je srpski šuter

U danu kada košarkaše Crvene zvezde očekuje teško gostovanje Makabiju u Tel Avivu, na sajtu Evrolige osvanuo je prvi blog Marka Simonovića. Ponajbolji igrač srpskog i jadranskog šampiona osvrnuo se još jednom na sve izazove iz prethodnih sedmica,  govorio je i o predstojećem susretu sa Ponosom Izraeala, ali poseban akcenat stavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na nedavnu utakmicu sa Fenerbahčeom.

KVOTE ZA UTAKMICU MAKABI - CRVENA ZVEZDA

Nedavnu ludnicu u dvorani Aleksandar Nikolić srpski reprezentativac okarakterisao je kao možda i „najnapetiju i najneizvesniju ove sezone“, a zatim je otkrio i šta je poručio saigračima u svlačionici posle meča.

"Prošlonedeljna utakmica protiv Fenerbahčea bila je jedna od najneizvesnijih i najboljih utakmica ove sezone u Evroligi. Klasik! Osećao sam se kao da igramo finale ili utakmicu slične važnosti. Sa dosta naboja, emocija, nervoze, dobrih poteza i dosta grešaka. Željko Obradović, inače najbolji evropski stručnjak, definitivno je znao kako da pripremi ekipu za sve ono što ih je sačekalo u Pioniru. Mi smo znali da igramo odličnu košarku. Verujem da će Fener i CSKA sigurno biti učesnici Fajnal fora, to su ujedno i dva glavna kandidata za titulu. Bez obzira na to što smo ih pobedili i dalje sam ubeđenja da nam najmanje 'leže' od svih timova u Evroligi. Fantastičan tim, fizički, atletski. Mogu da trče i skaču, menjaju tipove odbrane i igraju snažno pod košem. Ali, kada smo videli da je rezultat izjednačen na ulasku u poslednji minut, znali smo da možemo da ih pobedimo", napisao je Simonović.

A onda je usledio onaj pogodak Čarlsa Dženkinsa, koji je bacio Fenerbahče na kolena.

"Kada je Čarls pogodio, uzeli smo tajm-aut kako bismo odredili koga da fauliramo. Već smo imali sve dogovoreno, ali onda smo u poslednjoj sekundi pre odlaska na teren rešili da ne idemo na faul. Dogovo je bio 'Živimo od naše odbrane, hajde da odbranimo njihov napad, nema šanse da će nam dati poen'. A onda je Ognjen Kuzmić napravio onu veliku blokadu i doneo nam pobedu".

Kako sam kaže - emocije su ga preplavile.

"Posle utakmice sam rekao saigračima da mi je ovo bila fizički najzahtevnija utakmica u karijeri. Bogdan Bogdanović i ja smo veliki prijatelji iz reprezentacije Srbije i desilo se da smo naišli jedan na drugog u jednom trenutku poslednje deonice. Samo smo se pogledali i konstatovali: 'Čoveče, koliko luda utakmica'. A zaista je bila takva".

Simonović je zatim dao svojevrsnu najavu utakmice sa Makabijem.

"Sada nas čeka Makabi. Ekipa koja je značajno napredovala u poslednjih nekoliko utakmica. Znam da im sezona ne ide onako kako su se nadali, ali Makabi ima mnogo odličnih pojedinaca i tim koji lako može da iskreira pobedu, čak i seriju trijumfa, čime bi se vratili u igru za plej-of. Opet, verujem da imamo svojih šansi u Tel Avivu. U prvom okršaju ove sezone, bilo nam je malo čudno da vidimo Majka Cirbesa u opremi drugog tima, a sad će biti još čudnije, jer će protiv nas biti i Kvinsi Miler".

Upravo to je i bio povod sledeće konstatacije.

"Naravno, svi smo mi profesionalci i radimo svoj posao. Ali, košarka stvara prijateljstva za ceo život. A Majk i Kvinsi su zaista fantastični momci i bilo je zadovoljstvo da budem saigrač s njima. Pokazali su veliki respekt prema nama, prema klubu i verujem da im je dobra sezona u Zvezdi dosta pomogla u karijerama. Ali i da izgrade tako posebne emocije prema klubu i gradu. Ovde svi smatramo Majka Srbinom. Znam da voli Beograd i Srbiju, voli da je posećuje i verujem da će živeti ovde jednog dana. Želim njemu i Kvinsiju sve najbolje, ali se nadam da će igrati dobro posle naše utakmice večeras, a-ha-ha", završio je Simonović.

Utakmica Makabi - Crvena zvezda na programu je u 20.05, a prenos je na televiziji Sportklub.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.