Radonjić o porazu: Skupo plaćene greške

Izvor: Mondo, 27.Feb.2015, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić o porazu: Skupo plaćene greške

Trener Crvene zvezde i centar Boban Marjanović složni u oceni utakmice u Madridu. Ukazuju na greške svog tima i ističu kvalitet Reala.

Foto: Euroleague.net

Zvezda je u madridskoj Palati sportova bila u igri 25 minuta. U prvih deset je vodila (najviše 14:6), a sredinom treće poslednji put obuzdala vođstvo Reala (41:46).

Pablo Laso je "zagrmeo", njegovi igrači zaigrali čvršće i lako rešili pitanje pobednika. Razlika je do kraja utakmice samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rasla.

"Igrali smo dobrom u prvom poluvremenu i čak uspeli da steknemo malu prednost. Od tog trenutka, platili smo visoku cenu za svoje greške i Real je uspeo da to iskoristi i stvori pristojnu prednost, a kada Real jednom 'uzleti', teško je vratiti se u meč", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Greške o kojima trener crveno-belih govori jasno su vidljive u statistici. Zvezda je izgubila 19 lopti, a Real pet. Zvezda je ukrala tri lopte, Real 14. U takvoj situaciji, velika prednost Beograđana u skokovima (45:32) bila je nedovoljna da bar ublaži poraz.

Kao i u Kombank areni, meč je definitivno "prelomljen" u drugom delu treće četvrtine.

"Real se popravio od našeg poslednjeg okršaja u Beogradu. Igrali su dobro u januaru, ali su sada još bolji. Prilagodili su nekoliko stvari u svojoj igri i sada su još veći kandidat za plasman na Fajnal for i imaju šansu da budu šampioni Evrolige".

Boban Marjanović završio je meč kao najefikasniji akter, sa 21 poenom i 13 skokova, uz indeks korisnosti 35.

"Dobro smo počeli, ali smo tokom cele utakmice gubili previše lopti i to je omogućilo Realu da igra brzo. Izgubili smo svoje rano vođstvo i Real je od tog momenta bio u prednosti, sve do kraja. Najveći uzroci našeg poraza su veliki broj izgubljenih lopti i činjenica da nismo igrali dobru odbranu", kratko je rekao Zvezdin gorostas.

Naredna evroligaška stanica crveno-beli: duel sa Makabijem u Kombank areni, sledeće nedelje. Pre te utakmice, Zvezdu očekuje derbi protiv Partizana.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.