Počela Jadranska liga, pobeda Mege

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2016, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela Jadranska liga, pobeda Mege

Košarkaši Mega Leksa pobedom su počeli novu sezonu u Jadranskoj ligi, pošto su večeras u Sremskoj Mitrovici slavili protiv Olimpije sa 86:85 (18:25, 20:25, 29:24, 19:11).

Najefikasniji u pobedničkom tim u bili su Rade Zagorac i Ognjen Jaramaz sa po 18 poena, Alfa Kaba ubacio je poen manje, dok je Marko Tejić meč završio sa 14 poena.

U poraženom timu najbolji je bio Brendon Džeferson sa 21 poenom.

Mega je bila u rezultatskom zaostatku veći deo utakmice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a do pobede je stigla u samom finišu meča. Kaba je bio siguran sa linije za slobodna bacanja dvadesetak sekundi pre kraja, a šut za pobedu slovenačke ekipe promašio je Blaž Mesiček.

Mega u narednom kolu gostuje FMP-u, dok Olimpija dočekuje Krku.

Budućnost pobedila Cedevitu

Košarkaši Budućnosti pobedili su večeras u Zagrebu ekipu Cedevite sa 80:70 (18:16, 16:16, 17:22, 29:16) u prvoj utakmici nove sezone regionalne Jadranske lige.

Budućnost je do prve pobede u novoj sezoni predvodio Nemanja Vranješ sa 22 poena, Markus Vilijams je ubacio 12, a Boris Savović poen manje. U poraženoj ekipi najbolji je bio Dejvid Stokton sa 26 poena.

Ekipa Vlade Šćepanovića je u prvom poluvremenu uglavnom bila u vođstvu, a najveća prednost iznosila je sedam poena. Međutim, na početku treće četvrtine Cedevita je preokrenula rezultat i stigla do vođstva, a najzaslužniji za to bio je Stokton.

Hrvatska ekipa, ipak, nije uspela da sačuva prednost do kraja meča. Budućnost je poslednju deonicu odigrala mnogo bolje, serijom od 13:2 stigla je do dvocifrene prednosti i na kraju slavila sa 80:70.

U narednom kolu Budućnost dočekuje Zadar, a Cedevita gostuje Crvenoj zvezdi.

Trofej brani Crvena Zvezda

Prvi zaveslaj u 16. izdanju Jadranske lige napravili su večeras Cedevita i Budućnost, tradicionalni kandidati za regionalni prsten, koji poslednje dve sezone sjaji na prstima košarkaša Crvene zvezde.

Šampion tokom leta nije mnogo pazario, tačnije nije žurio sa pojačanjima, ne krijući da ne želi da se ponovi slika iz jeseni 2015, kada su promašili sa svim strancima. U jačanju linija stavili su akcenat na domaće igrače, ali nisu promenili ambicije.

"ABA liga će biti daleko jača nego prošle sezone, sa više ekipa koje mogu da se bore za vrh. Regionalno takmičenje je i ove godine prioritet. Treba da odbranimo prvo mesto, što će nam biti malo teže sa ovim sistemom evroligaškog takmičenja. Svestan sam da neće biti lako, jasno je da su nam neophodna pojačanja da bismo bili konkurentni u Evropi. Nadam se da će sezona proći bez mnogo problema", bez pompe je trener Zvezde Dejan Radonjić najavio ulazak u novu jadransku sezonu.

Iz kruga favorita za šampionsku krunu, ali pre svega za plej-of, niko ne sme unapred da izbaci Partizan, bez obzira na sve finansijske nedaće s kojima se najtrofejniji tim u regionalnom takmičenju bori izvesno vreme.

"Mislim da svi razumni navijači shvataju da nećemo igrati najbolju košarku na početku. Spremamo se za Mornar, kao što se oni spremaju za nas", kaže Aleksandar Džikić, trener crno-belih, koji su od srpskih klubova promenili najviše igrača, ne samo svojom voljom već i zbog materijalne situacije.

Kao prošle sezone kada je napravila istorijske korake, ekipa Mega Leksa će i ove vrebati šansu iz prikrajka, naslonjenu na izuzetno mlad, ali perspektivan sastav. Za razliku od ranijih sezona sada će imati jedan teg više na nogama. Prvi put će klub iz Sremske Mitrovice istovremeno igrati dva kvalitetna takmičenja, ABA i Ligu šampiona, što će značajno umanjiti broj treninga, ali i uvećati umor čete Dejana Milojevića.

Što se FMP tiče, povratnika u regionalno društvo koji po godinama igrača ništa nije stariji od Mege, ne treba očekivati prevelike uzlete. Za početak novog jadranskog ciklusa ekipe iz Železnika, najvažnije je da uz sticanje iskustva, mladi momci koji bi "sutra" trebalo da ponesu crveno-beli dres sačuvaju jadranski status.

Upravo to, posebno kada se vrati slika na prošlu sezonu u kojoj je više od dve trećine do poslednjeg kola strahovalo od eliminacije, biće prioritet većine učesnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.