Pobeda Zvezde u Kruševcu, Kanga odlučio

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Zvezde u Kruševcu, Kanga odlučio

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na teškom gostovanju u Kruševcu ekipu Napretka 2:1 (0:0) i ostali na prvoj poziciji posle 32. kola Superlige Srbije.

U meču punom tenzije Zvezda je slavila u drugom delu igre golovima Gelora Kange iz penala u 59. minutu, isti igrač sjajno je asistirao za pogodak Plavšića u 76, dok je poraz Napretka ublažio Aleksa Vukanović u poslednjim sekundama.

Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se dugo mučila pod Bagdalom protiv veoma motivisanog domaćina, viđeni su veliki promašaji sa obe strane, a utakmicu je prelomio gol iz penala Kange, nakon što je fauliran Džon Ruiz u kaznenom prostoru Napretka.

Prednost Zvezde povisio je Plavšić udarcem iz voleja na odličan dubinski pas veziste iz Gabona preko odbrane Kruševljana, a Vukanović je u poslednjem napadu, uz pomoć Abrahama Frimponga, matirao golmana Filipa Manojlovića.

Crveno-beli su se posle samo dva sata vratili na sam vrh tabele, gde je kratko bio Partizan posle pobede nad Vojvodinom 1:0.

Božović: Psihološki važna pobeda

Crvena zvezda je pregrmela teško gostovanje u Kruševcu i sa više samopouzdanja dočekaće naredne utakmice.

Šef struke Miodrag Božović izjavio je posle utakmice da je pobeda veoma značajna.

"Mnogo nam je bilo teško da se vratimo posle poraza u derbiju i danas smo pakazli karakter i zasluženo pobedili. Napredak otkako je promenio trenera, igra izvanredan fudbal. Igrali su dobro i protiv Vojvodine u Novom Sadu, i danas protiv nas, tako da nisam iznenađen što je bilo ovoliko teško. Počeli smo loše i trebalo nam je vremena da uđemo u meč. Propustili smo dve odlične prilike u prvom poluvremenu. U nastavku smo uspeli da postignemo dva gola, krivo mi je zbog ovog primljenog u poslednjem minutu", rekao je Božović, koji se zahvalio publici na podršci.

Rezultati 32. kola:

Plej-of: Partizan - Vojvodina 1:0 (Đurđević 1), Napredak - Crvena zvezda 1:2 (Vukanović 94 - Kanga 59 penal, Plavšić 76), sutra: Radnički - Voždovac (17), Javor - Mladost (19).

Tabela: Crvena zvezda 43, Partizan 43, Vojvodina 33, Mladost 27, Napredak 26, Voždovac 23, Radnički 22, Javor 22.

Plej-aut: Borac - Čukarički 0:1 (Ozegović 54), Novi Pazar - Rad 3:0 (Marković 43 penal, 50, Ignjatović 85), Radnik - Spartak 3:0 (Milovanović 34, Radović 61, Trifunović 74), sutra: Metalac - Bačka (17).

Tabela: Čukarički 23, Spartak 22, Radnik 19, Rad 18, Bačka 17, Metalac 14, Novi Pazar 13, Borac 12.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plavšićev prvi gol protiv Napretka je poništen, a on je o tome rekao: Bog me nagradio! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Apr.2017

Srđan Plavšić je postigao drugi gol za Crvenu zvezdu na teškom gostovanju u Kruševcu protiv Napretka, koji je savladan rezultatom 2:1...U meču punom tenzije Zvezda je slavila u drugom delu igre golovima Gelora Kange iz penala u 59. minutu, isti igrač sjajno je asistirao za pogodak Plavšića u...

Nastavak na Telegraf.rs...

"Da sam fudbaler Napretka, nokautirao bih sudiju"

Izvor: Vesti-online.com, 23.Apr.2017, 12:24

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", Mirko Poledica, na društvenim mrežama je prokomentarisao meč u Kruševcu i trijumf Crvene zvezde protoiv Napretka. Na tom meču, bilo je mnogo sumnjivih situacija, čini se, na štetu domaćina...- Srećan sam što više ne igram fudbal...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.