Neskromni Muslin: Zidan je učio od mene...

Izvor: Mondo, 11.Apr.2016, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neskromni Muslin: Zidan je učio od mene...

... a i Nemanja Vidić će biti dobar trener jer je rođeni vođa, tvrdi bivši trener Crvene zvezde

Šta je zajedničko za Zinedina Zidana i Nemanju Vidića? Imali su istog trenera - Slavoljuba Muslina.

Zinedin Zidan odlično se snalazi na klupi velikog Real Madrida, a Nemanja Vidić se priprema da krene tim putem. Njihov bivši učitelj Slavoljub Muslin tvrdi da će obojica imati sjajnu trenersku karijeru.

"Oni imaju harizmu pobednika, velikim odricanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << postigli su da budu klasa", izjavio je Slavoljub Muslin za "Kurir".

Muslin ne krije da je i on uz Zidana u Bordou postao bolji trener.

"Možda je ukrao neku caku od mene, ali imao je on i veće trenere od mene u karijeri. Činjenica je da je bilo dosta dobrih igrača koji nisu postali dobri treneri, jer to nema veze jedno sa drugim. Ali to nije slučaj sa Zizuom. Njegov mentalni sklop pokazuje da će biti veliki stručnjak. Takav je bio i kao igrač, primetio sam i tada da se razlikovao od drugih i u dosta situacija je razmišljao kao trener", naveo je Muslin.

"Zidan nema ego i sujetu, što je pokazao na prvom treningu Reala kada je odao počast kristijanu Ronaldu, kod kojeg je taj ego baš izražen. Ne mislim da je Portugalac veći igrač od njega, nego je Zizu pokazao koliko je veliki kao čovek i koliko je kompletna ličnost. Nije tip 'ja pa ja', već je uvek hteo da posavetuje. Mogu vam reći da sam sa njim u timu postao bolji trener".

On predviđa uspešnu trenersku karijeru i Nemanji Vidiću, jer ima još jedan jači "štih" od Zidana.

"Za razliku od Zidana, nemanja je rođeni vođa na terenu. Ima tu žicu da povede ekipu u rat, da podigne adrenalin u svlačionici. Trenirao ga je veliki Aleks Ferguson, što je ogromna stvar. Sigurno je da će on sam graditi svoju trenersku filozofiju, ali je isto tako sigurno da će u odnosu prema igračima koristiti sve ono što ga je veliki ser Aleks naučio, a on je u tom segmentu možda i najbolji na svetu", napomenuo je Muslin.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.